Ú s t í n/L. - Ideální příležitost odčinit první letošní přípravný zápas či připočíst si další body v Tipsport Cupu, to přináší úterní domácí zápas. 24. srpna budou Ústečtí Lvi od 18:00 hostit HC Vagnerplast Kladno. Slovanu se letos v přípravě ještě nepodařilo porazit extraligového soka, Středočechům se ovšem v přípravě také nedaří zcela podle představ.

Přípravy na novou sezonu předznamenala na Kladně vlna odchodů. Od Středočechů odešel například třetí nejproduktivnější hráč Martin Frolík, stěhuje se do Košic. Pikantní bude vzájemné měření sil pro Richarda Diviše a Marka Čurillu, kteří poprvé nastoupí v ústeckém dresu po přestupu právě z Kladna. Severočeského rivala z Chomutova pak posílili Tomáš Horna a Petr Mudroch. Z odchodů pak zmiňme ještě kupříkladu Marka Trončinského, stěhuje se do Liberce, poměrně velkým překvapením je odchod kladenského odchovance Františka Kaberleho do týmu úřadujících mistrů extraligy z Pardubic.

Počet kladenských posil již tak dlouhý není. Ze Sparty přišel Martin Látal, ze Slávie Jiří Drtina. Dále do týmu přibyl Jindřich Kotrla z Budějovic. Brankářský post doplňuje Martin Falter z Liptovského Mikuláše, bojovat alespoň o předkolo play off pomůže Jaroslav Kružík z Kingstonu. Poslední novou tváří je vysoký Kanaďan Tyler Harrison z York University.

Připomeňme si ještě první přípravný zápas. Lvi jeli 3. srpna na Kladno s řadou posil, první zápas ovšem zdaleka nedopadl podle jejich představ. Středočeši vyučili Slovan v proměňování šancí, ústecká obrana působila poměrně zmateným dojmem. Díky brankáři Orctovi byl náskok Kladna v půli zápasu ještě nevelký, ovšem po příchodu Francouze začaly zadní řady zcela kolabovat, přestože se paradoxně útok začínal dostávat do solidních šancí. Čtyři góly v posledních deseti minutách zápasu pak byly pro Slovan až příliš krutými.

Vagnerplastu se v letošní přípravě přiliš nedaří. Na slibný výsledek právě s Ústím (6:0) již Kladno nenavázalo. Pravda, přišla ještě domácí výhra s Karlovými Vary po nájezdech (4:3). Pak ovšem byla vítězství spíše výjimkami. Středočeši padli v Liberci (3:1), doma s prvoligovým Hradcem (3:4) a v Chomutově (6:2). Na chvíli se nadechli v Budějovicích (1:2) a s Boleslaví (2:1), nicméně turnaj v Drážďanech také nebude patřit k vrcholům kladenského hokeje. (Prohra na nájezdy s Drážďany, těsná výhra s Mnichovem, prohra s Plzní).

přát., úterý 3.8.2010

HC GEUS OKNA Kladno - HC Slovan Ústečtí Lvi 6:0 (2:0, 0:0, 4:0)

Branky a nahrávky: 4. Kuchler (Stieler, Toman), 14. Patera (Procházka L.), 50. Procházka L. (Drtina), 55. Kotrla, 57. Eberle (Látal M.), 60. Kos (Bessonov). Rozhodčí: Dundr – Kuželský, Ondráček. Diváci: 700. Průběh utkání: 6:0.
HC GEUS OKNA Kladno: Cikánek – Látal J., Toman, Kružík, Drtina, Procházka L., Růžička, Kužel – Šrámek, Melka, Šeda – Látal M., Patera, Eberle – Bessonov, Kos, Kotrla – Bělohlav, Stieler, Kuchler.
HC Slovan Ústečtí Lvi: Orct (31. Francouz) – Němeček, Boháč, Hořava, Gureň, Vobořil, Zeman, Vojta, Klobouček – Diviš, Čurilla, Ludvík – Kloz, Hanzl, Rod – Kanko, Alinč, Dragoun – Janků, Pajič, Mikulík.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže