Ú s t í n/L. - Každoroční soupeř Slovanu se hlásí o pozornost. Baráž o vysněnou extraligu se sice loňskou sezónu stala pro žlutomodré pouhým snem, ale Mladá Boleslav si utkání se Slovanem nenechá za žádnou cenu ujít. Rival z města na Jizeře poměří své síly s Ústeckými Lvy opět po roce a to v oblíbeném Tipsport Cup poháru. Úvodní vhazování bude v mladoboleslavské Metrostav Aréně zahájeno dne 10. srpna v 17:30.

Mladoboleslavský tým je rivalem Slovanu již delší dobu. Žádný z fanoušků nezapomene na baráže, které spolu obě mužstva sehrály. Minulost je však v nedohlednu, budoucnost teprve čeká. Zatímco tým modrožlutých sehrál minulý týden tři přípravné zápasy, mužstvo se zelenobílou barvou ve znaku má za sebou zápas pouze jeden. V úterním podvečeru se na ledě setkalo s prvoligovým mužstvem z Podkrkonoší. Vrchlabí si však domů odvezlo debakl v podobě čtyř inkasovaných branek.

Klub ze středočeského města se s žádnými výraznými změnami po sezóně nesetkal. Zajímavostí může být obsazení asistenta trenéra. Trenérské duo bude dotvářet spolu s Janem Tlačilem Leo Gudas, který minulou sezonu působil jako kouč staršího dorostu v Chomutově a vrací se tak po roce do Boleslavi, kde zažil postup do extraligy.

V kolonce příchodů se Mladá Boleslav může pyšnit útočníky Tomášem Divíškem a Radkem Matějovským, který přichází na roční hostování z Plzně. Smlouvu v Boleslavi podepsal i kanadský obránce Darrell Hay, který není jediným zámořským hráčem v týmu. Bruslařský klub se na spolupráci dohodl i s devětadvacetiletým kanadským útočníkem Jordanem Krestanovichem, jenž naposledy působil v Itálii. Staronovou tváří, která opět oblékne dres z města na Jizeře, je Petr Macháček a bek Jiří Marušák, jenž s klubem podepsal smlouvu na dva roky a bude se snažit zužitkovat své zkušenosti z ruské a švédské hokejové soutěže. Po skončení HC Lev Hradec Králové v Kontinentální hokejové lize se nyní v Mladé Boleslavi připravuje i Jaroslav Bednář, který byl dopsán na soupisku letního poháru, a tak nebude překvapením, pokud se na ledě objeví. Jeho působení v klubu je však stále nevyřešenou otázkou, jelikož o něj projevují zájem i jiné mužstva, především zahraničního rázu.

Odchody ze středočeského města jsou poněkud zajímavější. Ačkoliv klub o útočníka Tomáše Sýkoru velmi usiloval, Sýkora dal nakonec přednost konkurenci – Zlínu. Naopak klub ukončil smlouvu se čtyřicetiletým Richardem Králem, který již v mladoboleslavském dresu působit nebude. Z elitní formace Král, Pabiška a Sup odešel i posledně jmenovaný, jenž svou profesionální kariéru ukončil.

Naposledy se Ústečtí Lvi setkali s mladoboleslavským celkem přesně před rokem v srpnu, kdy opět v rámci přípravných zápasů do Metrostav Arény zajížděli. Tenkrát Slovan porazil soupeře 5:4 a domů si tak odvezl své první vítězství v rámci Tipsport Cupu. Letos tomu tak může být podobně. Pokud se do středočeského města na výlet vydáte, čeká na vás nejen příjemný hokej, ale i pomoc nevidomým lidem. Bruslařský klub totiž na pohárová utkání vstupné nevybírá a klubový maskot Embík bude vybírat dobrovolný příspěvek, jehož výtěžek poputuje na konto organizace Tyflocentrum. Jestli však dáte přednost pohodlí svého domova, vývoj zápasu můžete sledovat na internetových stránkách www.onlajny.cz.

Aktuální soupiska BK Mladá Boleslav

Brankáři: Marek Schwarz, Michal Valent.
Obránci: Václav Čížek, Miroslav Duben, Darrell Hay, Jan Jaroměřský, Josef Jindra, Esa Lehikoinen, Petr Macháček, Jiří Marušák, Matěj Soukup, Boris Žabka.
Útočníci: Zdeněk Bahenský, Daniel Boháč, Tomáš Divíšek, Peter Fabuš, Nikola Gajovský, Lukáš Handlovský, Marek Loskot, Michal Macho, Radek Matějovský, Tomáš Nouza, Lukáš Pabiška, Jakub Sajdl, David Vrbata.


Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže