Ú s t í n/L. - Tři přípravné zápasy, dvě prohry a šestnáct inkasovaných branek. Bilance prvního přípravného týdne, kterou si mužstvo za rámeček rozhodně nedá. Kouč Petr Rosol však z výsledků velkou vědu nedělá. „Máme tu nové hráče, kteří se s naším stylem hry musí sžít. A to se nenaučí za 14 dní,“ vysvětloval.

Na avizovaný celek z německé nejvyšší soutěže se všichni fanoušci těšili nejvíce. Hráči a trenéři však nevěděli, co od wolfsburgského týmu očekávat. A možná byli i příjemně překvapeni. „Pamatuji si, že když jsme hráli s Němci dříve, tak se to mydlilo. Byli takoví záludní. Ale musím je pochválit. Hráli parádní hokej: rychlý, přímočarý, technický, bez faulů a jakýchkoli záludných zákroků. Mně se to mužstvo líbilo,“ svěřil se Rosol.




Naopak na svůj tým pochvalnými slovy šetřil. „Zápas se mi nehodnotí dobře. Dostali jsme sedm gólů, což je moc. Ale hráli jsme s třetím mužstvem německé soutěže, a tak kvalitní mužstvo hrálo samozřejmě dobře. My jsme hráli špatně. Němečtí hráči se dobře pohybovali. My jsme trochu v únavě, jelikož trénujeme tři neděle a trénujeme dost náročně. Navíc to byl třetí zápas v tomhle týdnu, což se určitě projevilo. Z toho pramenily i fauly a vyloučení, která dokázali Němci potrestat,“ vysvětloval možnou příčinu prohry kouč.

Petr Rosol si však z dvou proher velkou hlavu nedělá. Příprava je od toho, aby se chyby odhalily co nejdříve a mohlo se na nich zapracovat. „Hráli jsme s kvalitními týmy, i když těch gólů bylo na můj vkus dost. Nezbývá nám nic jiného, než zapracovat na defenzivě a zlepšit se. Ale je pravda, že je tady pár nových hráčů, šest až sedm, kteří neznají systém a musí se s naším stylem hry sžít. To se však nenaučí za 14 dní. K tomu je potřeba delší doba,“ odhaloval blízkou budoucnost Slovanu.




Velitel Lvů je známý svými povedenými kousky, ale letos si zvláštní techniku na vybírání sestavy nevybral. Losování z klobouku si nejspíše nechává na příhodnější dobu. „Střídáme to, aby si zahráli všichni. I třeba podle toho, kdo je lehce zraněný, tak nehraje. Mixuju to, jak se dá. Ale promyšlené lajny ještě nemám. Na to je brzo. Uvidíme po Tipsport Cupu,“ ukončil rozhovor kouč Rosol.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže