Ú s t í n/L. - V uplynulých dvou sezónách patřil ke stálicím ústecké sestavy. Každý příběh však jednou končí. Proto pětatřicetiletý obránce Ondřej Kříž už v Ústí nenašel uplatnění. Po dvou letech tak mění dres a přijímá novou výzvu: dovést sousední Litoměřice k poklidnému působení ve druhé nejvyšší soutěži. „Na nějaké rozhořčení nebo něco podobného nemyslím,“ říká nejzkušenější posila nováčka první ligy, se kterým spojil svou budoucnost ročním hostováním.

O působení v Litoměřicích se dozvěděl na konci minulého týdne. V novém působišti stihl dvakrát potrénovat a vletěl rovnou do akce ve žhavém přípravném trháku proti Slavii. „Už před začátkem přípravy jsem tušil, že půjdu jinam. Byl jsem s tím smířený už delší dobu. Posléze mi volal Robert Kysela a upeklo se hostování do Litoměřic. Taková je situace. Na nějaké rozhořčení nebo něco podobného nemyslím. Na Ústí určitě naštvaný nejsem,“ tvrdí s rozvahou.

Do nové skladby žlutomodrého celku se už nevtěsnal. „Do Ústí přišli noví hráči, chtějí jim dát šanci. Tím pádem nezbylo místo pro mě. V Litoměřicích jsem ovšem zatím spokojený,“ hlásí.

V litoměřické organizaci nezůstal po postupu do první ligy kámen na kameni, což Kříž potvrzuje. „Je tu v podstatě úplně nový tým. Řadu kluků ani pořádně neznám. Jedině od vidění, když jsem proti nim nastupoval. Většinou jsou tu mladí šikovní hokejisté. S dobrou koncepcí, správnou bojovností a nasazením můžeme v sezóně docílit kvalitních výsledků,“ nemá obavy.

Jeho nový klub v úterý otestovala nadupaná Slavia. Větší tým na litoměřickém ledu řadu let nehrál. „Byla těžkým soupeřem. Ale možná to bylo lepší, než kdyby sem přijel někdo slabší. Snažila se hrát hokej. Mají propracovaný systém, diváci viděli hezký zápas. Samozřejmě je mezi námi a Slavií pochopitelně vidět rozdíl. Vyloženě jsme však nezklamali. Slavia využila v podstatě všechno, potrestala veškeré naše chyby. Měli jsme také šance, ale bohužel jsme je neproměnili. Tím pádem je výsledek trochu krutý,“ uzavírá, nyní už pilíř litoměřické defenzivy.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže