Ú s t í n/L. - Do kádru Ústeckých Lvů v létě přibylo mnoho nových tváří, ale nejsou to jen tváře, které můžete vidět v helmě na ledě, jako například Boháč, Diviš, Kanko nebo Bříza, ale také zákulisní ikona, jejíž jméno zná celá česká hokejová veřejnost. Nejedná se o nikoho jiného, než o bývalého trenéra reprezentační dvacítky, sportovního manažera klubu BK Mladá Boleslav a bývalého trenéra Třebíče, Jaromíra Šindela, jenž u Lvů bude od letošní sezóny vykonávat funkci sportovního manažera.

„Ta vůbec první jednání začala v ročníku, kdy ve Slovanu působil Miloslav Hořava. Hlavně se jednalo během těch baráží, které zde probíhaly, protože ty situace, co zde vládly, nebyly zrovna standardní. Byl to Robert Kysela, kdo během dalších dvou sezón přišel s nápadem, abych sem přestoupil,“ popisuje nový člen Lví tlupy procesy kolem svého přestupu do Slovanu. „Konečné rozhodnutí, že sem půjdu, přišlo po okamžiku, kdy mi nebylo přiděleno trénování reprezentační dvacítky.“

Poté, co mu byla dvacítka odepřena, měl ještě možnost zůstat v Třebíči, ale i tak si raději vybral příchod do Slovanu. „Tady to bude směřovat do jasného cíle. Tím je extraliga. Budeme věnovat veškerou energii, aby ta extraliga zde byla stálá soutěž.“

Robert Kysela, Petr Rosol a Jaromír Šindel. Zapálenému hokejovému fanouškovi docvakne, co tihle tři, kromě Slovanu, mají společného. Ano, všichni tři jsou mistři světa. Není proto pochyb, že každý má v něčem stejné a v něčem rozdílné názory. A právě díky tomu svou práci odvádějí na výbornou. „Nastavili jsme si s Robertem a trenérem Rosolem určitá pravidla a pravomoci a ty budeme dodržovat,“uznává a pokračuje: „V naší trojkomunikaci má největší slovo trenér, se kterým vedu tu hlavní komunikaci. S Robertem Kyselou je to spíše finanční kooperace. Ale já a pan Rosol určujeme, kdo, jak a co bude hrát.“

Ti z vás, co pozorně sledujete konání manažerů Slovanu, co se přijímání nových tváří týče, jste si samosebou všimli i toho, že se vedení snažilo tým omladit. „Zkušenosti z předešlých let ukazují, že bez mladých hráčů se to hrát nedá. Na druhou stranu počítáme s tím, že postoupíme a my chceme, aby tito mladí si během té cesty nasbírali mnoho zkušeností, které by pak v extralize mohli uplatňovat. K tomu jim budou zatím pomáhat několik kvalitních, již zkušených a ostřílených hokejistů, kterých tu také máme několik. U těch doufáme, že se s těmi novými sehrají a vytvoří pevné a kvalitní mužstvo,“ věří Šindel v soudržnost mladých se zkušenými.

Až do 19.7. panovala na trénincích pouze takzvaná suchá příprava. Od tohoto data již ale hráči trénují na ledě, a to rovnou dvoufázově. „V suché přípravě probíhaly fyzické testy, které v několika případech byly neuspokojivé, jindy zase nadmíru uspokojivé. Věřím ale, že se nám podaří hlavně na té kondiční stránce více zapracovat, aby ke konci sezóny měli hráči stejně, ne-li více sil, jako loni.“

Všichni hokejoví nadšenci si hodně slibovali od téměř schváleného návrhu změn v baráži. Bohužel, rozhodnutí APK bylo přesně opačné, než si mohli příznivci Ústeckého hokeje přát. Baráž se měnit nebude a bude stejná jako loni. „Původně se od toho hodně slibovalo, ale nakonec nic nového nebude. Musíme se na baráž pečlivě připravit a už se nesmí stávat, že jeden zápas ano, druhý ne. To se stávat nesmí. Stabilita výkonu musí být znatelná na všech postech. Pak to mužstvo musí tvořit partu. A to partu od kanceláří vedení, až po maséra. V týmu to musí klapat, jinak to mužstvo nepřijde do zápasu jako celek,“ vyzdvihuje Šindel důležitost soudržnosti celého týmu. Ještě k rozhodnutí APK dodává: „Z rozhodnutí APK jsem zarmoucen i potěšen zároveň – extraliga totiž přiznala, že se bojí. A to jí svazuje ruce. Víme, že je tam několik týmů, které mají určité problémy, a řekněme, že ten, kdo tam letos postoupí (já doufám, že my), tak se tam uchytí. Kdyby rozhodnutí bylo opačné, mohla ta barážová utkání být zajímavější a lákavější. Navíc by se to přizpůsobilo i trendu světového hokeje.“ Ve své výpovědi se shoduje prakticky s většinou vedení vrcholných prvoligových mužstev.

Jaromír Šindel je v Ústí nový a zatím ho ale moc dobře neprozkoumal. Práce mu na to moc času neposkytuje. „Ústí jsem si ještě moc neprošel, zatím vždy dojíždím z Prahy, ale jakmile začne sezóna, tak se sem přestěhuji. Ta část Ústí, kterou projíždím, se mi ale zatím vcelku líbí. Ale mám od kamaráda slíbeno, že mě někdy vezme na plavbu lodí,“ dodal na konec našeho rozhovoru s úsměvem. Věřme, že trojice Kysela, Rosol a Šindel povedou Slovan správným směrem, směrem vzhůru do extraligy, a že se po změně vedení konečně, do třetice, podaří!

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže