Ú s t í n/L. - V pondělí 19.7.2010 vyjeli ústečtí hráči poprvé vyzkoušet led pro nadcházející sezónu. Mezi třicítkou hráčů nechyběly ani dvě nové posily. Do obrany Dominik Boháč a do útoku Petr Kanko, jenž má zkušenosti i z NHL.

Jak se zjednal Váš příchod k Ústeckým Lvům?
Dozvěděl jsem se v Třinci, že se mnou nepočítají, a tak jsem něco hledal. Byl jsem rád, že mi Ústí nabídlo tuto možnost a já se ji pokusím chytit za pačesy. Jsem rád, že jsem tady.

Čím to, že jste Třinec opustil?
Na odchod mám svůj vlastní názor a nechtěl bych se o tom moc vyjadřovat. V Třinci jsem byl spokojený po celou tu dobu. Ohledně týmu si nemůžu stěžovat. Byla tam skvělá parta. Teď mám novou štaci tady v Ústí a pokusím se být platným hráčem. To co po mě bude trenér Rosol chtít, splním do posledního kousku. Pokusím se ze sebe vymáčknout co nejvíce.

Není pro Vás 1. liga krok zpět?
Já to beru jako záchytný bod. Pokusím se vyšplhat nahoru a ještě něco dokázat. Ještě nejsem tak starý, abych končil kariéru. Není důležité, zda je to 1. liga nebo extraliga. Tady jsou skvělí kluci a skvělý mančaft. Je tady spousta extraligových hráčů co hrála v extralize. Tento tým má ambice na ty nejvyšší příčky a i postoupit do Extraligy.

Znáš někoho z týmu Lvů?
Znám Mílu Gureně a Michala Dragouna. Možná ještě pár kluků, proti kterým jsem hrál v juniorce.

Co říkáte na mužstvo?
Je vidět, že je tady skvělá parta a jsem rád, že tu můžu být a pomoci týmu na ty přední příčky. A postoupit do Extraligy.

Jak probíhala Vaše letní příprava?
Trénoval jsem s Třincem a pak i individuálně ještě s několika rukama, když Třinec jel na soustředění.

Jaká pozice je Vám nejbližší?
Jsem křídlo, spíše pravý. Jsem schopný ale zahrát i levý.

V 1. lize je to spíše souboj mezi Ústím a Chomutovem. Jak se namotivujete na ostatní týmy?
To je na jednotlivcích. Nesmí se podceňovat žádné mužstvo. Každý bod je důležitý.

Jak hodnotíte 10 zápasů v NHL za Los Angeles?
Byla to dobrá kapitola a jsem rád za zkušenost. Je vidět, že ta soutěž je na nejvyšším vrcholu. Každý se chová jako profesionál. Je to znát na ledě i mimo led.

Stihnul jste i vsítit jeden gól. Vybavuje se Vám?
Bylo to gól proti Anaheimu hned v prvním zápase. Byl jsem za bránou, chtěl jsem přihrát, ale puk se šťastně odrazil od brusle Anaheimského obránce přesně mezi nohy brankáře Giguereho. Puk mám schovaný.

Proč máte přezdívku Santiago?
Nasadil mi ji někdo z kluků, protože jsem měl dříve dlouhé vlasy.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže