Ú s t í n/L. - V neděli 4.4.2010 skončila Lvům sezona 2009/2010 a to ne příliš šťastně. Nicméně Lvi se nesměli nechat odradit a po krátké pauze následovala hned letní - suchá příprava. Ta v sobě obsahovala různé běhy, či cyklistické výlety a důkladnou přípravu v posilovně. Jedním ze způsobů suché přípravy byl i fotbalový zápas s Chuderovem. Dnes, 19.7.2010 se ale jejich příprava přehoupla do druhé poloviny. Poprvé totiž stanuli v bruslích na ledě...

Už je to tak. Po dlouhém čekání si ústečtí borci obuli své brusle, chrániče a barevné rozlišovací dresy a vklouzli na ledovou plochu Zlatopramen Areny. Na té je čekal vůbec první ledový trénink nové sezóny. A ledový opravdu byl. Oproti venkovním 30°C bylo uvnitř zimního stadionu zhruba 7°C. Chlad ale nebyl jediným problémem, co hráče doprovázel.

Největší překážkou pro hráče bylo nové vybavení, konkrétně brusle. Mnoho hokejistů si stěžovalo na ukrutnou bolest nohou způsobenou nevyšlápnutými bruslemi.

A co se vlastně všechno dělo? Po úvodním slovu trenéra následovalo krátké rozbruslení, protažení a dále samotný trénink. Tentokrát se trenér Rosol se svými svěřenci zaměřil na trénování přihrávek, a to jak na krátkou tak i na dlouhou vzdálenost. Střelba na branku byla až druhotná.

Koučové Rosol a Skrbek věnovali největší pozornost jednotlivým hokejistům a zjišťovali, co přes prázdniny zapomněli a naopak, v čem se zlepšili. Jejich zrak nejvíce dopadal na ústecké nováčky (nebo ty, co do Áčka postoupili), se kterými měli první možnost potkat se na ledě. A kdo vlastně všechno na ledě byl?


Sestavy:

Žlutí:
Klobouček - Heinisch - Janků - Pajič - Holomek
Zelení:
Zeman - Pazourek - Alinč - Kanko - Vojta
Modří:
Gureň - Kloz - Hanzl - Rod - Hořava
Červení:
Pojkar - Hovorka - Dragoun - Mikulík - Brož
Černí:
Vobořil - Kříž - Šagát - Havlíček - Bříza
Bílí:
Němeček - Diviš - Boháč - Ludvík - Čurilla
Fialoví:
Orct - Francouz - Petrásek

Právě tito hráči dnes trénovali bok po boku. Trénink to nebyl nikterak náročný, ale i tak se všichni zapotili. Bylo sice znát, že už byla ledová příprava zapotřebí, ale do začátku sezóny je ještě několik týdnů čas a Lvům začnou dvoufázové tréninky na ledě, takže se bezpochyby natrénují a do sezóny vstoupí ve stejné síle, v jaké z ní odešli.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže