Ú s t í n/L. - Hokejová sezona už pomalu klepe na dveře, a tak není od věci si v našem miniseriálu ujasnit, jaké kádrové změny se v ostatních prvoligových klubech udály. Od konce sezóny již uplynulo několik měsíců a každý klub tak měl čas na sjednání nových posil. V dnešním článku se podíváme do různých částí naší republiky – navštívíme Benátky nad Jizerou, Chrudim, historickou Třebíč a daleké Znojmo.


HC BENÁTKY NAD JIZEROU



Na první trénink letní přípravy dorazilo v Benátkách nad Jizerou celkem devětadvacet hráčů: z toho dva gólmani, jedenáct beků a šestnáct útočníků. Zřejmě nejvýraznější posilou týmu je bývalý hráč Ústeckých Lvů a brněnské Komety Tomáš Klimt, který do týmu od Jizery přišel na roční hostování. Naposledy působil Klimt v prvoligovém Vrchlabí, kde v jednatřiceti zápasech nasbíral šestnáct kanadských bodů. Zajímavou posilou mančaftu je i sedmatřicetiletý obránce Aleš Vála, který též přišel z podkrkonošského Vrchlabí a který v loňské sezóně v benátském dresu působil.

Novým jménem je pro fanoušky devatenáctiletý útočník Lukáš Krejčík, který do klubu zavítal na zkoušku z extraligové Mladé Boleslavi, a o dva roky starší Kurt Kauschitz, který v juniorském věku působil v pražské Slavii, vyzkoušel si rakouskou nejvyšší soutěž v dresu EC Salzburg a v loňské sezóně bojoval v Litoměřicích o postup do první ligy. Příznivci však mohou být nadšeni i z přestupu útočníka Petra Kicy, který se klubu upsal na dva roky a vloni byl druhým nejproduktivnějším hráčem Benátek v základní části. Benátecký mančaft ještě doplnili Tomáš Vozka, Roman Chlouba a Jan Zákoutský, jenž naposledy působil v juniorech Ústí nad Labem. Z juniorských Benátek pak do áčka na přípravu poskočil loňský nejproduktivnější junior Kamil Kinkor.

Tým naopak opustilo jen několik jmen. Smlouva nebyla prodloužena s bekem Martinem Tonem a hostování ukončili Marek Loskot, Tomáš Harant a Matěj Stříteský. S Bílými Tygry se pak připravují Antonín Dušek, Daniel Špaček, Lukáš Vantuch a Petr Kolmann. V seznamu odchodů jsou uvedeni i útočníci Jiří Kudrna a Jonáš Fiedler.




HC CHRUDIM S.R.O.



Fanoušci chrudimského hokeje zažili po skončení sezóny dva měsíce netrpělivosti a čekání. Zatímco ostatní prvoligové kluby hlásily jeden příchod hráče za druhým, hokejový klub ve východočeském městě oznámil svůj konec v druhé nejvyšší tuzemské soutěži. Jedním z hlavních důvodů byla finanční krize, kterou klub nebyl schopen sám řešit. Rozuzlení v zapeklité situaci přišlo teprve před několika týdny. Zastupitelstvo města Chrudimi přislíbilo finanční pomoc, a tak představenstvo klubu s Orlicemi ve znaku mohlo své příznivce odměnit setrváním v první lize.

Jistou oporou v brance zůstane i nadále mladičký Filip Landsman. Novým mužem v masce se stane brankář Filip Ament, který se objevil na chrudimské střídačce již v sezóně 2008/2009, kdy kryl záda Lukáši Šrámkovi. V defenzivě východočeský klub posílil o staronová jména, která pro příznivce Chrudimi nejsou neznámá. Jedná se o Miroslava Kuncla, který do týmu přichází z druholigového Mostu, a o Ondřeje Vágnera, který se v chrudimském dresu objevil v předloňské sezoně proti Ústeckým Lvům. Obrana se nadále může chlubit i jmény jako je Kamil Charousek, Marek Zukal a Zdeněk Toužimský. Útočné chrudimské řady posílí pětadvacetiletý Jakub Luštinec, který v minulých sezónách působil v Poloniu Bytom, Hradci Králové nebo v druholigovém Kolíně. Chrudimský trenér Rohlík může i nadále počítat se zkušeným útočníkem Tomášem Blažkem, Patrikem Fořtem, Lukášem Králem a Tomášem Kautem. V týmu nadále zůstává i Zdeněk Žák.

Z klubu naopak odešel brankář Martin Němec a Vladislav Koutský. Na seznamu odchodů je i obránce Martin Vágner, kterého si vyzkouší tým z Třince. Fanoušci mohou smutnit i po svém nejproduktivnějším hráči loňské sezóny Janu Šedovi, který odešel na zkoušku do extraligového Kladna. Za zmínku jistě stojí i odchod Jakuba Evana, který posílí nováčka první ligy – Litoměřice.




SK HORÁCKÁ SLAVIA TŘEBÍČ



Nejvýraznější změnou v historickém městě je jistě obměna na postu trenéra. Pod vedením trenérského dua Šindel-Vondráček dokázali třebíčští hráči obsadit konečné páté pořadí, ale přesto se pan Šindel přesunul raději do Ústí nad Labem, kde zastává post sportovního manažera. Novým trenérem Horácké Slavie se tak stal Roman Mejzlík, který loňskou sezónu působil na střídačce jihlavského celku.

Kádr Třebíče zůstal pro nastávající sezónu víceméně stejný. Trenér Mejzlík může v brance počítat s Pavlem Míčou, kterému se po boku objeví muž v masce Radek Fiala, který byl do Třebíče poslán z Ústí nad Labem. V obraně zůstávají jména stejná, jako tomu bylo loni. Prostor před brankou budou střežit Marcel Hrbáček, Zdeněk Sedláček, Pavel Bulička, Lukáš Sláma, Lukáš Popela, Roman Kadela. Na jednu celou sezónu se Třebíči upsal i forvard Petr Obdržálek. V útoku naopak uvidíme Marka Laše, který do Třebíče přichází z Ústí nad Labem, které odkoupilo jeho práva od Plzně. Klubu se podařilo vyřešit i otazník nad působením Davida Dolníčka, který byl vyměněn za obránce Tomáše Kalába, putujícího do jihlavské Dukly. Další jména útočníků mohou být hokejovému znalci již známá: Petr Zahradník, Milan Přibyl, Vilém Burian, Jiří Burian, Petr Burián, Martin Čech, David Vítek, Petr Fila, Petr Štěpánek, Tomáš Vondráček, Martin Dočekal, Martin Jánský, Eduard Kadela a David Křenek.

Z týmu odešel obránce Radim Ostrčil a útočníci Lukáš Nahodil a Vilém Burian.




HC ZNOJEMŠTÍ ORLI



Stejně tak jako v Horácké Slavii byl i ve znojemském městě vyměněn hlavní trenér. Jana Nelibu vystřídal Karel Soudek, který odešel z pozice vedoucího centra mládeže v Českých Budějovicích. Doplňovat ho bude Milan Kastner jako asistent a Jaroslav Kameš jako trenér brankářů.

V okurkovém městě ke změnám na pozici brankářů nedošlo. I v nastávající sezóně bude mít Znojmo stejné brankáře: jedničkou nadále zůstane Luboš Horčička, jehož Znojmo odkoupilo od brněnské Komety a kterému bude krýt záda junior Ondřej Kacetl. Michaela Pance se bude klub snažit uplatnit v některém druholigovém týmu.

V obranných řadách se příští sezónu objeví Lubomír Štach, Jiří David (odkoupení práv), Jan Lattner a Martin Pláněk. Znojemské řady doplní i Tomáš Klimeš, který přichází do týmu z druholigového Hodonína. Naopak odchod ohlásil Marián Morava a Petr Hořava, který zavítal do Ústí nad Labem.

V útoku se fanoušci dočkají jmen jako je Radek Haman, Karel Plášek, Tomáš Hradecký, Aleš Staněk, Peter Sojčík, Jiří Beroun, Adam Havlík a Richard Jarůšek. Novou posilou se stal i útočník Zdeněk Kubica, který přicestoval z Hodonína, a Jan Česnek, který se na jih Moravy vrací po působení ve Slavii a Havlíčkově Brodě. Největší posilou se však může stát útočník Vladimír Říha, který na jihu Moravy působil také v minulé sezóně. Z týmu naopak odchází Jakub Svoboda, kterého Znojmo prodalo brněnské Kometě.


Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže