Znojmo - Roudnický rodák a bývalý hráč Ústeckých Lvů Milan Toman je in-line hokejový srdcař. Nemůže proto chybět na domácím šampionátu v Berouně organizace FIRS. Mistrovství světa startuje už v pondělí 12. července a čeští reprezentanti by chtěli navázat na legendární úspěch jejich ženských kolegyň, které ve čtvrtek získaly titul mistryň světa.

Severočech Milan Toman hájil žlutomodré barvy ve dvou sezónách v letech 2000 až 2002. Třicetiletý obránce poté působil ve Znojmě, Spartě, Českých Budějovicích a nyní v Kladně.

Jak jste se dostal k in-line hokeji a kdy to bylo?
Je to asi 10 let, kdy jsem se zranil při letní přípravě, zvrtnul jsem si kotník. V tuto dobu hráli kluci Tvrzníkovi in-line v Ústí, tak jsem to s nimi vyzkoušel a bylo to fakt dobré. Vyhovovalo mi to, protože běhat jsem nemohl a v brusli ten zraněný kotník držel. Musím říct, že mě to chytlo takovým způsobem, že hraji dodnes a baví mě to pořád stejně.

Nemáte problém s kluby, kde máte hokejovou smlouvu?
Ne. Popravdě snad jednou mě nepustili a dvakrát jsem musel klubu podepsat nějaký papír. Vesměs to ale trenéři berou, protože vědí, že je to dobrá součást letní přípravy. Každý na to reaguje jinak, ale žádné velké problémy jsem s tím nikdy neměl.

Celou sezónu hrajete hokej a teď máte, dá se říci, volno a jdete znovu na in-line. To vás opravdu tak baví?
Samozřejmě. Já jsem až překvapený, že jsem u toho vydržel takto dlouho. Musím říct, že je to úžasný sport. V hokejové letní přípravě pořád něco děláme, ať už člověk odjede po sezóně na dovolenou, tak potom stejně denně trénujete. Takto si zahrajete, je tam sranda a přitom si člověk také velice dobře zatrénuje, protože se hraje čtyři na čtyři, takže bruslíme hodně.

Jak to zapadá do hokejové letní přípravy?
Je pravda, co se týče hokeje, že trénujeme v pondělí, v úterý a ve čtvrtek dvakrát denně. Ve středu a v pátek máme jeden trénink. In-line máme přizpůsobený tak, že chodíme ve středu a v pátek večer. Zápasy hrajeme o víkendech. Zapadá to dobře, ale už nám není dvacet, takže člověk třeba jednou na trénink in-linu nejde, ale moc se to nestává.

Sledoval jste ve čtvrtek ženské finále proti Kanadě?
Ano, byl jsem na stadionu. Hrály velice dobře, což mě až překvapilo, protože jsem holky viděl naposledy hrát před třemi roky na MS v Bilbau a od té doby udělaly neskutečný posun. Tenkrát na Ameriku a Kanadu popravdě neměly, ale musím říct, že letos byly jasně lepší. Sice výsledek 3:1 není zas tak jednoznačný, ale myslím, že hrály až tak dobře, že to mohlo skončit klidně 6:1. Vyhrály zaslouženě.

S jakou návštěvou byste byl spokojený? Kolik lidí si myslíte, že bude chodit na vaše zápasy?
Na ženském finále jsem viděl, že hala byla skoro plná, kromě těch rohů. Věřím, že diváci přijdou v takto hojném počtu i na nás.

Jaké máte cíle pro letošní mistrovství?
Jak říkal trenér, cíle jsou jasné, ale musíme nejprve vyválčit něco ze skupiny, abychom šli dál z nejlepší pozice, a pak je to zápas od zápasu. Znáte to sami z ledního hokeje a z fotbalu. I ti největší favorité mohou vypadnout, ale já doufám, že nám se to nestane.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže