Ú s t í n/L. - Léto konečně dorazilo. Třicetistupňová vedra už nejsou ojedinělou událostí. Školákům a studentům začaly prázdniny. Hokejisté ústeckého Slovanu relaxují u moří a oceánů. Tak by se daly shrnout první dny měsíce července. Letecky za odpočinkem, konkrétně do krajů mallorského ostrova, se vydal i bek Jirka Zeman, který se rozpovídal o tom, jak snášel letní přípravu.

Obránce, známý svými skvělými bodyčeky, shrnul uplynulou přípravu jedním slovem. Byla pro něj těžká. A jak by také ne. Je známo, že hokejisté suchá cvičení rádi nemají. To přiznal i sám Jirka: „Bylo to dlouhé. Zaplaťpánbůh, že už to máme za sebou. Myslím si, že se netrénovalo špatně, tak snad to k něčemu bude.“ V plánu toho za devět týdnů bylo spoustu, i když byl program víceméně každý týden stejný. „Chodilo se do posilovny, do tělocvičny a na hřiště, skákali jsme švihadla, jezdili na kole a chodili běhat,“ prozrazoval náplň týdne Zeman a dodal i svou nejoblíbenější činnost: „Mě osobně nejvíce baví kolo.“

Letošním rokem se opět nekonalo týdenní soustředění, jehož přívržencem Petr Rosol zrovna není. Ale stejně jako trenér Lvů ani Jirka Zeman v tom nevidí žádný nedostatek. „Já si myslím, že ta sportoviště jsou tady okolo zimáku na vysoké úrovni, takže si nemyslím, že je potřeba jezdit někam pryč,“ podporoval názor kouče.



Zatímco by každý předpokládal, že počasí mohlo bránit maximálnímu výkonu, Jirka Zeman vidí jedno velké pozitivum: „Opálil jsem se, takže počasí bylo dobré.“ Ale sluníčko se za celou dobu někdy ani neukázalo a naopak se do popředí dnů dostal déšť, který tréninky jen komplikoval. „Měli jsme jít párkrát běhat do lesa, ale bylo tam bahno, tak se udělal náhradní program,“ osvětlil Jirka.

Úspěšnost letní přípravy si trenéři chtěli potvrdit pomocí zkoušek, a tak v posledním týdnu poslali hráče na zátěžové testy. „Dělali jsme testy na kole Wingate. To je takový test, kdy každý dostane zátěž podle toho, kolik váží, takže to je úměrné váze, a šlape na kole. Poté vyjede takový graf, kde se počítá, kolik otáček jsi našlapal a o kolik procent ti klesá výkonnost. Je tam toho spousta, ale to je spíše pro odborníky. Laikovi ta tabulka nic neřekne,“ pověděl Zeman a svěřil se i se svými pocity: „Výsledky jsme neviděli, ale já jsem samozřejmě spokojený. Jel jsem naplno a podal svůj nejlepší maximální výkon.“



Za tři týdny se Lvi dočkají toho, co nejvíce milují. Půjdou poprvé od začátku dubna na led a sezóna se tak začne pomalu rozjíždět. V přípravě Slovan čeká několik přátelských utkání. Mezi ně patří i souboj s německým týmem Wolfsburgem. „Nemám dobré zkušenosti s přípravnými zápasy s Němci. Takže konkrétně se tady na ten zápas netěším, ale na přípravu na ledě se těším. Jak říkám, letní přípravu nemají hokejisti rádi a ten led je přirozenější,“ prozrazoval Jirka. Fanoušky v přípravě čeká i populární Tipsport Cup. A zatímco by příznivce Slovanu potěšil případný postup do finále, či dokonce výhra celého turnaje, Jirka Zeman vidí překážky v mnoha věcech. „Záleží na tom, jak to pojmou trenéři. Tedy na tom, v jakých sestavách se bude hrát, zda budou zkoušet spíše mladé, jak se sestavy budou točit, v jaké únavě se bude hrát atd. Odvíjí se to od věcí okolo než od těch zápasů,“ ukončil rozhovor.


Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže