Ú s t í n/L. - Pondělním dnem začala ústeckým hokejistům oficiálně třítýdenní dovolená. Čtyřicet pět dnů dlouhého trénování je u konce a Lvi si tak mohou konečně užívat volna, sluníčka a moře. Jízda na kole, běhání, posilování a jiné aktivity půjdou zcela stranou.

Kdo si vzpomene na minulý rok, tak ví, že počasí se vymykalo celkovému normálu. Letos to však bylo úplně jinak. Teplé dny se ukazovaly jen výjimečně a kdekdo si přál, aby sluníčko bylo na denním pořádku. Menší problémy se tak ukázaly i při trénování. „Počasí mohlo být lepší, ale nebylo to tak hrozné. Zkazily se nám akorát dva nebo tři tréninky, jelikož jsme museli změnit plán, ale jinak to šlo. I když teda žádná velká tepla nebyla, ale tak hrozné to nebylo,“ vysvětloval ústecký kouč Petr Rosol.

Většina hokejových mužstev se při letní přípravě vydává na týdenní soustředění, Slovan se celou dobu držel při svém domovu. „Nemyslím si, že by to byl nedostatek. Já jsem zastáncem toho, že když soustředění, tak jedině někde v cizině. Abychom byli někde tady padesát kilometrů od Ústí, tak to je stejné. Něco jiného je třeba u moře. Já tomu říkám dobíjení baterek. To je něco jiného. Ale soustředění tady u nás v republice nemá podle mě cenu, to je lepší zůstat doma,“ prozrazoval trenér.



Poslední týden přípravy se mohl zdát jako poklidný, ale na hráče čekaly dva nejtěžší dny. Tím prvním byl den zátěžových testů, o kterých se kouč rozhovořil: „Hráči jedou třicet vteřin na kole s velkou zátěží a na maximum. Většinou se jich pak polovina pozvrací, je to náročné.“ A prozradil také spokojenost s výsledky: „Zatím známe výsledky jen napůl, protože jsme viděli vyhodnocení krve a toho všeho. Ale špatné to nebylo. Dynamika a rychlost tam byla.“ Po testech sehráli hráči přátelské fotbalové utkání s Chuderovem a letní přípravu zakončili náročnou cyklistickou etapou na Děčínský Sněžník.

Devět týdnů suchého trénování uplynulo jako voda v potoce a třetinová doba dovolené uteče ještě rychleji. Zatímco hokejisté budou trávit volný čas s rodinou a příbuznými, ve Lví aréně se připraví led, na který se hráči tolika těší. Trenér Rosol však na první týden chystá pouze takové oťukávání. „Nerad od prvního tréninku jedu na sto padesát procent. Kluci jsou po dovolené, ale tím nechci říci, že by byli nějak zanedbaní a tlustí. Ale přeci jenom se do toho musí znovu dostat. Mají novou výstroj a nové brusle. A i když teď v poslední době jsou ty brusle kvalitní a jsou různé modely, hráči od nich mají stejně puchýře. Takže kdyby byli na ledě denně tři hodiny, tak mají nohy zničené. Je tedy lepší začít zpočátku volněji, aby si brusle a nohy zvykly. V prvním týdnu budou už tréninky dvoufázové, ale nebude to nic extrémně náročného,“ vysvětlil svou koncepci Petr Rosol.



Po trénincích na ledu už se pomalu roztočí kolotoč hokejových zápasů. Stejně jako minulý rok čeká letos Slovan Tipsport Cup, ve kterém se vloni dostali Lvi až do samotného semifinále s pražskou Spartou. Povést by se to mohlo i tentokrát. „Stát se může všechno, ale já to beru pouze jako přípravu a pro mě je důležitá tvář toho týmu a výkony. Výsledek je až na druhém místě,“ vysvětlil Rosol. Třešničkou na dortu bude i hokejový zápas s německým celkem Wolfsburgem. „Já se pamatuji ještě za mě, jak jsme hráli s německými celky, tak to byly takové řežby. Většinou až brutální. Ale poslední dobou se Němci zklidnili a zlepšili. Navíc je trénuje Pavel Gross, bývalý ústečák, který byl ve Spartě a pak hrál několik let v Německu. Takže já si myslím, že ti hráči budou vedeni jinak díky tomu českému trenérovi. Zkrátka to nebude žádná řežba, ale klasický hokej,“ ukončuje rozhovor trenér Ústeckých Lvů.


Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže