Ú s t í n/L. - Čtvrteční podvečer se stal pro ústecké hokejisty v jistém slova smyslu zvláštním. Letní příprava postoupila k cílové rovince a předposlední hodiny si Lvi zpestřili přátelským zápasem. Nikoli však soubojem hokejovým. Na programu byl totiž fotbal, ve kterém se objevil Milan Mikulík jako hlavní trenér Slovanu.

Obloha byla malinko zatažená, ale sluníčko příjemně hřálo. Na chuderovské hřiště přijížděly desítky aut a kolem již postávali fanoušci se žlutomodrými dresy. Na měkký trávník vběhli první hráči se žlutými dresy, mezi nimiž byl gólman Miloslav Gureň, chytajíc rychlé střely svých spoluhráčů. Naopak na střídačce hostí se usadil masér Lvů, Láďa Brož, spolu s hlavním trenérem Milanem Mikulíkem. Petr Rosol s Milanem Skrbkem byli na zápase naopak v roli pouhého diváka. „Je to pro kluky něco jiného, když už je v pátek konec přípravy. Aspoň se trochu odreagují a odpočinou si,“ vysvětloval realizaci fotbalového zápasu Petr Rosol.

Utkání začalo s odpískáním páté hodiny odpolední a zhruba po třech minutách již domácí začali vést nad Slovanem 1:0. Tým hokejistů však naděje neztrácel a Milan Mikulík své kluky podporoval až do samého konce. Zápas se nesl ve zcela přátelském duchu. Na chuderovských hráčích bylo vidět, že si to užívají, zatímco na hostech se objevoval úsměv při každé příležitosti. Legrace a zábava zde určitě nechyběla. Přestože byl konečný výsledek 4:2 pro Chuderov, Ústečtí Lvi měli několik šancí, které však bohužel neproměnili. Jedinými střelci se tak stali Rok Pajič s nováčkem Richardem Divišem. „Kluci hráli výborně, obrana nám fungovala. Záloha špatně, na tom budeme pracovat. Útočníci nedávali šance, proto jsme dneska prohráli,“ shrnul průběh celého utkání kouč Mikulík, na kterém bylo vidět, že si zápas užíval plnými doušky a přiznal: „Myslím, že jako fotbalový trenér bych byl výborný.“

Tři nejlepší hráči podle Milana Mikulíka:

1. Radek Fiala
2. Miloslav Gureň
3. Honza Klobouček (Který měl z nominace velkou radost)

Hlášky, které zazněly z úst hokejistů při utkání:

Já jim zapomněl vysvětlit pravidla.
(Milan Mikulík při neuspokojivém výkonu Lvů)

Sedni a zpytuj svědomí.
(Honza Klobouček na Roka Pajiče, který v poli udělal chybu)

Kouči, můžu jít na klobásu?
(Honza Klobouček po deseti minutách)

Ty chodíš pozdě na zápas?
(Milan Mikulík na adresu chuderovského hráče)

Pane rozhodčí, vy jste přísný.
(Milan Mikulík)

Gury, můžeš to chytit do ruky.
(Mikulík na gólmana, který střely svých protihráčů pouze vyrážel)

Budeš odmlouvat trenérovi, kdes to viděl?
(Milan Mikulík na Marka Čurillu, který nechtěl jít do zálohy, jak mu bylo poručeno)

Už nemůžou, začínáme tlačit.
(Povzbuzoval Mikulík své svěřence)

Hoši, fouká vítr, zkusme vystřelit.
(Nová taktika trenéra)

Gol padl díky mně, že jsem vystřídal.
(Připisoval si zásluhu prvního gólu Slovanu Honza Klobouček)

Znáš i jiné jméno než to moje?
(Stěžoval si Richard Diviš, kterému se nelíbilo, že ho trenér střídal nejvíce ze všech)

Zatancuj na balónu.
(Křičel Honza Klobouček)

Pravý prostředek.
(Ohlašoval Jirka Zeman své postavení ve hře)


Fotografie ze zápasu naleznete ZDE.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže