Ústí n. L. – Nadějný obránce Ondřej Holomek se může stát jedním z příjemných překvapení ústeckého Slovanu. Téměř dvacetiletý mladík je připraven vybojovat si pevné místo v družině trenéra Rosola. „Cíl je jasný, prosadit se v áčku,“ má jasno o své nejbližší hokejové budoucnosti Ondřej Holomek.

Jak hodnotíte letní přípravu v áčku ve srovnání s přípravou v juniorce?

Byla určitě náročná, ale to je i u juniorů. Tréninky v áčku mají ale větší kvalitu. Já se cítím skvěle připravený a věřím, že se to projeví i na ledě.

Nyní Vás čeká dovolená, jaké jsou vaše plány?

První dva týdny jedu k moři, těším se, že si trochu odpočinu. Až se vrátím, dám si fotbálek nebo tenis. Přeci jen, nemůžu nic nedělat. Musím být připravený na tréninky na ledě.

V Ústí působíte již třetí sezónu, jak jste si zvyknul za tu dobu?

Nejvíc mi dělalo problémy, abych se zorientoval ve městě. Ale už to je dobrý, našel jsem si tady kamarády i přítelkyni. Po hokejové stránce jsem si chtěl příchodem do Ústí polepšit a to se zatím daří.

V loňské sezóně jste poprvé oblékl dres reprezentace do dvaceti let. Co to pro Vás znamená?

Hlavně je to obrovská čest. Poprvé jsem si zahrál za reprezentační výběr. Byl to velký zážitek. Získal jsem cenné zkušenosti z mezinárodního hokeje.

Také Vás fanoušci mohli vidět zatím v jediném startu za ústecké áčko. Určitě by ste tuto bilanci rád v nadcházející sezóně rozšířil…

Chtěl bych letos odehrát co nejvíce zápasů za áčko. Když to bude nutné a trenéři mě budou chtít v juniorech, budu hrát tam. Cíl je ale jasný, prosadit se v áčku.

Jak trávíte volný čas mimo tréninky?

Po maturitě jsem nechtěl hned na vysokou školu. Studoval jsem tedy rok cizí jazyk a nyní mě čekají přijímačky na UJEP, konkrétně mám zájem o studium tělesné výchovy. Jinak si rád zahraju s kámošema play station.

Profil Ondřeje Holomka

Ondřej Holomek (1990)

Pozice: obránce

Výška: 183 cm

Váha: 85kg

Rodák z Valašského Meziříčí hokejově vyrostl ve Vsetíně. V létě roku 2008 si ho však vyhlédl trenér Vladimír Evan a nadějný bek se přesunul na sever Čech. Zde se brzy zařadil k oporám juniorky a loni oblékl i dres reprezentační dvacítky. V současnosti patří k nadějným mladíkům, kteří se mohou zařadit mezi stabilní členy ústeckého Slovanu. Obdivuje Tomáše Kaberleho. V loňské sezóně nastoupil v dresu ústecké juniorky do 42 utkání, ve kterých nastřílel 12 branek a přidal 17 asistencí.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže