Ú s t í n/L. - Pouhý jeden den před zahájením nového ročníku 1. hokejové ligy uspořádalo vedení HC Slovan Ústečtí Lvi pro novináře tiskovou konferenci. O nadcházejícím ročníku promluvil generální manažer David Šaffer, předseda představenstva Jan Kubata a sportovní manažer Jan Jandera. Ke slovu se, samozřejmě, dostali i oba trenéři. Pavel Hynek i Vít Borůvka. Klub současně představil pro příští sezónu i novou sadu dresů. Dále zazněla velice zajímavá informace o možnosti, že by 1. liga mohla opět získat generálního sponzora. Jedná se o společnost Allsports, která u nás zastupuje firmy Bauer a Kappa.

Na úvod si vzal slovo generální manažer David Šaffer. "Nejprve bych chtěl pohovořit o základních věcech, co se týče sponzorů a ekonomiky. Generálním partnerem pro letošní sezónu je opět město Ústí nad Labem, významným partnerem se stala Spolchemie a dále značka Zlatopramen reprezentovaná firmou Drinks Union. Co se týče hlavních partnerů, těmi jsou Setuza, Viamont, Severočeská stavební a Metrostav. Rozpočet na letošní sezónu by se měl pohybovat kolem 24 až 26 mil. Kč." Generální manažer se později dotkl i vytčených cílů. "Každý rok jsme se snažili vždy udělat krok směrem výš. Letošní sezónu by to rozhodně mělo být finále 1. ligy. Samozřejmě klubovým cílem je play off, protože se říká, že potom se uvidí. Rádi bychom ale, už s ohledem na loňské semifinále, pokročili o ten pomyslný stupínek výš. Jak to dopadne ukáže až sezóna. Mužstvo máme opět o něco kvalitnější, takže pokud bychom se do finále nedostali, byl by to jednoznačný neúspěch."

Poté se slova ujal předseda představenstva Jan Kubata, který navázal na slova generálního manažera. "Co se týče dostavby stadionu, rozhodně neplánujeme k jeho otevření žádnou show. Celá rekonstrukce se značně zkomplikovala a byla finančně náročnější, než jsme předpokládali. Díky tomu došlo k časovému skluzu. Problematická byla i sportovní příprava. Jsem velice rád, že jsme všichni zvládli dojíždění do Děčína, kterému bych i tímto chtěl vyjádřit náš dík za poskytnuté zázemí." Poté předseda klubu zdůraznil, že závazný termín dokončení 17. září 2004 bude dodržen a že nehrozí, že by se domácí zápas s Pískem o den později musel odehrát na jiném stadionu.

Sportovní charakteristiku budoucích i minulých dní shrnul trenér Pavel Hynek. "Přípravné období jsme měli od 26. dubna do 30. června. Poté následovala třítýdenní dovolená a na led v Děčíně jsme vyjeli 26. července, kdy jsme zahájili dvoufázové i třífázové tréninky. Ten objem tréninků se postupně snižoval a stihli jsme odehrát i 11 přípravných zápasů, převážně s prvoligovými a extraligovými kluby. Posledních 14 dní probíhala příprava už zde v Ústí. Z našeho pohledu je s přípravou celkově spokojenost, a to i co se týče výsledků. Je pravda, že nemá cenu je nějak hodnotit nebo přeceňovat, protože naše kvality prověří až samotná soutěž. Po dobu přípravy se nám vyhýbala zranění, to jsme si vybrali až teď na konci, kdy máme na marodce tři hráče. Ale měla by to být otázka tak 14 dní." Na otázku v jaké sestavě nastoupí mužstvo v prvním zápase Opavě, trenéři prozradili i soupisku: Sáblík (Zikmund) - Kasík, Evan, Kočí, Kříž, Vála, Drábek, Kubeš, Staněk - Vlček, Koudelka, Hodek - Švík, Pazourek, Fink - Kudrna, Lipina, Jankových - Jelínek, Sýkora, Přeučil.

Nejnovější informace o posilách, na které novináři už netrpělivě čekali, prozradil sportovní manažer Jan Jandera. "Dnes dopoledne jsme dotáhli do úspěšného konce hostování litvínovského útočníka Petra Přeučila. Zájem jsme měli i o Radima Skuhrovce, ale jednání o jeho startu nedopadla dobře. Včera jsme získali, jak už bylo na našich internetových stránkách uvedeno, Michala Dragouna a Jaroslava Kasíka ze Sparty a Jakuba Evana z Kladna. Minulý týden jsme dojednali přestup Davida Pazourka z Kladna."

Na otázku naší redakce, co že se to prohání na tréninku za hráče, o kterém nepadlo zatím ani slovo se na chvíli rozhostilo rozpačité ticho. Slova se nakonec ujal David Šaffer. "Ano, je to obránce Jan Kudrna, bratr našeho Jiřího. Tuto otázku bych zatím nechtěl nijak komentovat. Je tu zatím na týdenní zkoušku. Nemáme ještě od Třince ani povolení startu. Jsme stále ve fázi jednání. Jeho požadavky jsou na to, co jsme schopni nabídnout, zatím dost vysoké. Do týdne se to určitě vyřeší." Další otázka na generálního manažera se týkala případného startu Milana Hejduka v ústeckém dresu. "Milan v Ústí hrát nebude. Tady došlo trochu k informačnímu šumu. Bavili jsme se i s jeho rodiči a oba byli nadšení, dokonce sám Milan tu nechtěl hrát pouze jeden zápas, ale chtěl přijít hrát víc zápasů. Nakonec to ale dopadlo jinak.  APK se domluvilo tak, že nikdo z NHL nebude mít možnost střídavých startů. Jedná se tu o faktickou možnost zranění."

Na generálního manažera mířila i otázka vstupného. "Vstupné? 60 a 40 Kč. Bohužel, byli jsme nuceni v důsledku zvýšení DPH zvýšit vstupné. Na druhou stranu budeme mít novou halu, takže si myslím, že veřejnost by to měla vnímat i v tomto ohledu. Nehledě na to, že jsme nabídli permanentní vstupenky za vskutku výhodné ceny. Kdo si spočítá podle permanentky, na kolik ho vyjde vstupné, dojde k velmi zajímavé částce. Věřím, že to ústecký divák pochopí... Nová kapacita stadionu bude 4633 sedících a cca 2000 stojících diváků," dodal David Šaffer.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže