Ústí n.L. – Ústečtí Lvi hlásí návrat svého odchovance. Domů se vrací obránce Jakub Vojta. Na postoupení hráčských práv třiadvacetiletého obránce se dohodlo ústecké vedení s pražskou Spartou. Nadějný obránce stráví na severu Čech nadcházející sezónu.

Odchovanec ústeckého hokeje Jakub Vojta se vrací téměř po 10 letech domů. Z Ústí nad Labem totiž v roce 2001 odešel do pražské Sparty. A nyní je zpět.

„S vedením pražské Sparty jsme se dohodli na postoupení hráčských práv a Jakub bude v letošní sezóně působit v našem klubu,“ řekl k nové akvizici tiskový mluvčí Ústeckých Lvů Přemysl Zeman.

Vojta je zpět doma

Kruh se symbolicky uzavírá a Vojta se vrací do míst, kde nejen hokejově vyrostl. „Věříme, že Kuba jako místní odchovanec si dokáže získat stálé místo v sestavě a pomůže nám k postupu do Extraligy,“ doplnil příchod juniorského reprezentanta sportovní manažer Slovanu Jaromír Šindel. A nemusí zůstat pouze u jediné sezóny, ve které oblékne Vojta znovu žlutomodrý dres. „Po sezóně jsme připraveni o jeho případném dalším angažmá v Ústí jednat,“dodal Šindel.

Hokejové cesta Jakuba Vojty

Vojta se po odchodu z Ústí v Praze rychle rozkoukal. V sezoně 2002–03 už byl nejproduktivnějším obráncem celé dorostenecké extraligy. Do juniorské kategorie přešel už v šestnácti letech a od té doby taky pravidelně působil v mládežnických reprezentacích.

Na domácím světovém šampionátu U18 v roce 2005 vedl český výběr jako kapitán, Češi předváděli výborný hokej, ale v klíčových bitvách měli i dost smůly a výsledkem tak bylo jen čtvrté místo. Po turnaji proběhl draft a Vojtu si jako 94. v pořadí vybrala Carolina, mladý talent tak hned putoval do zámořské juniorské OHL a dva roky hájil barvy Ottawy 67 s.

Přestože se mu tam poměrně dařilo, smlouvu ve vysněné NHL si nakonec nevybojoval, a tak se vrátil domů. Do nabitého kádru Sparty po dvou mistrovských titulech se ale prozatím nevešel a putoval za zkušenostmi do slovenské Nitry.


Mladý obránce prošel také prvoligovým Hradcem Králové a Berounem. V týmu Medvědů převážně působil v loňské sezóně, v několika zápasech nastoupil i za pražskou Spartu. Nyní budou jeho další kroky spjaty s ústeckým Slovanem, miinimálně po jednu sezónu.

Text: s přispěním www.hcsparta.cz

Foto: www.sporting-photo.com, www.hcsparta.cz,

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže