Ú s t í n/L. - Ve středu 8. září v 17:30 začne pro Ústecké Lvy prvoligový ročník 2004/2005 zápasem na opavském ledě. HC Slezan Opava skončil v minulé sezóně na předposledním místě a úspěchem pro něj byla záchrana, ale jednoduchým soupeřem nebude. Během letní přípravy sice Slezan vyhrál jen třikrát a z toho jen jednou nad soupeřem ze stejné kasty (Ostrava-Opava 1:3) a výrazně neposílil, nicméně ve vzájemných zápasech loňského ročníku má navrch.
V devátém kole totiž Slezané přijeli do Ústí, domácí výrazně potrápili a odvezli si jeden bod za prohru v prodloužení. Na konce listopadu si pořadatelství týmy vyměnily a Opava vyhrála 3:1, když dva ze tří gólů vsítili hráči, kteří představují potenciální nebezpečí i dnes. Byli jimi Tomáš Lhotský a Dalibor Sochorek.

Další nám známá jména se v sestavě stále objevují. Šlupina přišel do Opavy vloni, jeho bývalý spoluhráč z Kadaně se přidal nyní. Formou hostování si budou oblékat červenobílý dres i extraligový brankář ze Vsetína Žigardy a třinecký Bartoň. Do týmu přišel také Marko Ferlež, který brázdil ledové plochy extraligové soutěže juniorů v sezóně 2003/2004 za Ústí.

V posledních třech přípravných zápasech, které sehrála Opava všechny doma, dokázala získat jen jeden pomyslný bod, když remizovala a Osvětimí. Vsetín a slovenský Martin byli nad jejich síly. Slovan naproti tomu nadpoloviční část svých střetnutí před ligou vyhrál. Poslední duel se Spartou sice znamenal prohru 3:4, ale rozhodující branka padla 38 vteřin před koncem a Ústí podalo vynikající výkon. Nechme se tedy překvapit, jak dopadne středeční měření sil, kterým načnou Lvi sérii tří zápasů na hřištích soupeřů.

Předpokládané sestavy:
Opava - Šlupina (Žigardy)- Přibyla, Machálek, Bartoň, Balog, Kramný, Vnenk - T.Lhotský, Kašík, Rozum - Kříž, Boháč, Adamčík - Suchánek, Harazim, L.Lhotský - Martiník, Měch.

Ústí n./L. - Sáblík – Staněk, Pavlas, Kočí, Kubeš, Vála, Drábek, Kasík - Hodek, Koudelka, Vlček – Švík, Pazourek, Fink – Jankových, Lipina, Kudrna – Jelínek, Sýkora, Přeučil (Dragoun).

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže