Ústí n/L – Slovan hlásí nové jméno na své soupisce. Jde však o posilu do managementu klubu. Vedení Ústeckých Lvů se dohodlo na spolupráci s Jaromírem Šindelem. Bývalý vynikající brankář, který v poslední sezóně působil jako trenér prvoligové Třebíče a zároveň reprezentační dvacítky, se tak bude podílet na tvorbě mužstva pro nadcházející sezónu.

Jaromír Šindel bude od nové sezóny pracovat pro modrožluté barvy. Bývalý vynikající reprezentační brankář rozšíří management ústeckého hokejového klubu. Bude tedy sportovním manažerem Ústeckých Lvů? „Jeho pracovní náplň upřesníme na chystané tiskové konferenci,“ řekl tiskový mluvčí Slovanu Přemysl Zeman.

Tisková konference, která uvede oficiálně Jaromíra Šindela do funkce, je naplánována na čtvrtek 13. května 2010. Zde poprvé zazní i jména nových hráčů, kteří posílí kádr Lvů.

Profil Jaromíra Šindela

Jaromír Šindel (narozen 30. listopadu 1959 v Ostravě, Československo). Ve své bohaté sportovní kariéře působil dlouhá léta v pražské Spartě, se kterou je jeho jméno nejčastěji spojováno. V roce 1985 jako brankář získal s národním mužstvem titul Mistra světa. Šindel se zúčastnil celkem 5x Mistrovství světa (1981, 1985, 1986, 1987 a 1989). Připsal si také starty na olympijských hrách (1984 a 1988) a na Kanadském poháru (1984 a 1987).

Po skončení aktivní kariéry se stal uznávaným trenérem mládeže, ale trénoval i muže na Kladně či ve Spartě Praha. Vyzkoušel si i zahraniční angažmá, ve Finsku pracoval u týmu Pelicans Lahti. "Vedení oddílu mělo určité záměry a já byl osloven, jestli bych nepomohl. Hodnotil jsem hokejisty, neustále jsem diskutoval s hlavním koučem Aravirtou i dalšími trenéry. Pro Pelikány to byla svým způsobem reklama. Hodně se snaží, chtějí se pohnout k lepšímu," řekl Jaromír Šindel v článku pro server www.hokej.cz.

Sezónu 2006/07 zahájil Šindel ve funkci sportovního ředitele v SK Horácké Slavii Třebíč, ale soutěžní ročník dokončil v Mladé Boleslavi. Na tomto „přestupu“ se oba kluby dohodly těsně před startem play off 1. ligy. V klubu Bruslařů začal měnit přestupovou filozofii. Do města automobilů místo zvučných jmen mířila řada do té doby neznámých hokejistů. Boleslav i díky tomuto kroku slavila na jaře roku 2008 postup do Extraligy, když přemohla rozklížený tým Ústeckých Lvů. Rok se sešel s rokem a Šindel stál už přímo na střídačce Středočechů. V baráži se opět postavil stejný sok ze severu Čech, ale reparát se mu nepodařil.

V sezóně 2009/10 je Šindel opět zpět v Třebíči, kde se stává hlavním trenérem. Mladý tým (věkový průměr 23 let) končí po nadstavbové části na 5. místě, což je pro Horáckou Slavii cenný úspěch. V osmifinálové bitvě s Vrchlabím rozhodl o postupu Slavie až pátý rozhodující duel. Cesta mužstva skončila ve čtvrtfinále, kde stopku v poměru 4:2 na utkání vystavil Třebíči Hradec Králové.

Angažmá v Třebíči však nebylo jediným zaměstnáním Šindela v loňské sezóně. Zároveň působil jako kouč reprezentačního výběru hráčů do 20 let. Na MS této věkové kategorie v Kanadě obsadil jeho výběr 7. místo, když v posledním utkání porazil výběr Slovenska.

Zdroj: www.bkboleslav.cz, www.hcstrebic.cz,

Foto: www.hcstrebic.cz, www.mediafax.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže