Ústí n/L – Do nadcházející sezóny budou vstupovat Ústečtí Lvi bez bratrů Michala a Romana Pšurných. Jejich další společná cesta totiž bude pokračovat v extraligových Českých Budějovicích. „ Je to tak. Dostali od nás slušnou nabídku na pokračování, ale nabídkám z Extraligy jsme nemohli konkurovat," řekl k odchodu populárních dvojčat tiskový mluvčí ústeckého hokejového klubu Přemysl Zeman.

Roman i Michal prožili v uplynulém ročníku 1. ligy vydařenou sezónu. K tomu připočítejme jejich věk a rázem dostaneme atraktivní zboží na hokejovém trhu. „Registrovali jsme v jejich případě tři nabídky z Extraligy. Do poslední chvíle jsme o jejich angažmá bojovali. Láká je Extraliga a tu my v současné době nemáme. Přejeme jim mnoho úspěchů v další hokejové kariéře“, zaznělo na rozloučenou z úst Přemysla Zemana.

Spolu s odchodem bratrů Pšurných odchází také 30 branek a 40 asistencí v základní a nadstavbové části. V play off to bylo 7 branek a 11 finálních přihrávek. Ve městě na Labi si úbytek kanadských bodů uvědomují a pracují na náhradě. „ Samozřejmě hledáme náhradu. Vedeme jednání s potenciálními posilami. Jména nových hráčů oznámíme ale až po podpisu smlouvy,“ snažil se pozdržet netrpělivost fanoušků Přemysl Zeman.

Vizitka Michala a Romana Pšurných

Michal Pšurný přišel do týmu Slovanu na konci přestupního termínu před play off v roce 2009. Zlínský odchovanec stihl odehrát ve vyřazovacích bojích 10 utkání, kde si připsal jedinou asistenci. Naplno prorazil až následující sezóně. To už měl po boku své dvojče Romana. Ve 43 zápasech základní a nadstavbové části vstřelil 14 branek a připsal si 21 asistencí. V play off nastoupil do 15 utkání, kde si připsal 3 branky a 6 asistencí.

Roman Pšurný přišel do Ústí v létě 2009. Trenér Rosol dával od začátku důvěru bratrům Pšurným a ti se mu náležitě odvděčili. Roman ve 37 zápasech základní a nadstavbové části 1. ligy získal 36 kanadských bodů (16+20) a byl tak třetím nejproduktivnějším útočníkem v hodnocení Lvů. V play off naskočil do 14 utkání, vstřelil 4 branky a přidal 5 asistencí.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže