míní obránce Ondřej Kubeš, jenž přišel na hostování z Plzně. ">
P r a h a - Velmi dobrým výkonem se prezentovali ústečtí hokejisté v T-Mobile Areně proti Spartě. Ta sice nenastoupila v nejsilnější sestavě, i tak se však nečekalo, že Lvi budou držet nerozhodný výsledek až do poslední minuty. V ní rozhodl obránce Sloboda o výhře Sparty. "Proti extraligovému týmu se to více vyburcuje. Zdálo se mi, že nás trochu v první třetině sparťané podcenili," míní obránce Ondřej Kubeš, jenž přišel na hostování z Plzně.
"Všiml jsem si, že nenastoupil Řízek ani někteří další zkušení hráči. Naopak Sparta zkoušela některé mladíky. Také se nám ale dařilo promítnout do zápasu některé věci, které pravidelně trénujeme. Celkem nám zápas vyšel, pořád jsme se však dopustili několika chyb, které ještě musíme vychytat," je si vědom obránce, který nastoupil až na postu sedmého obránce.

Ústí většinu své přípravy na ledě strávilo kvůli rekonstrukci ústeckého zimáku v Děčíně. "Dojíždění není nic dobrého, ale Děčínští nám vyšli ve všem vstříc. Už konečně trénujeme doma, i když pořád ještě nemáme zprovozněnou naši šatnu. Měla by být hotová příští týden," věří Kubeš.

Letní příprava v Ústí byla tvrdá, Kubeš ji však kvůli zranění neochutnal v plné míře. "Příprava byla dost náročná. Jsem přesvědčen, že mužstvo po fyzické stránce nebude mít problém, navíc je tu řada kvalitních hráčů. Já měl bohužel zlomenou malíkovou kost, takže jsem absolvoval jen týden a půl letní přípravy, zbytek jsem strávil v posilovně. Aspoň že jsem chodil na led v Třemošné (pozn. aut.: městečko kousek od Plzně). Jinak bych teď koukal jako husa do láhve. Cítím lepší formu každý den," pokyvuje hlavou.

Ondřej Kubeš už se v Ústí zabydluje. Byl mu už totiž přidělen vlastní byt. "Dříve jsem bydlel chvíli u Honzy Švíka, který mě i vozil autem, protože jsem kvůli zraněné noze nemohl řídit. Vzhledem k tomu, že se bude hrát liga i v pondělí, nebudu do Plzně nejspíš vůbec jezdit. Budu se snažit hrát co nejlépe a pomoci mužstvu k co nejlepšímu umístění v soutěži," dodal Kubeš.

K finišující přípravě se poté vyjádřil i trenér mužstva Pavel Hynek. "S přípravou panuje celková spokojenost, i když ji trochu komplikovalo dojíždění do Děčína. Jediné co mně trochu ten dobrý pocit kazí, jsou zranění Milana Budi a našeho nelepšího obránce v přípravě Davida Mazance, to je pro nás velká ztráta. Ale doufám, že ho dokáže nahradit Jarda Kasík, který tady bude hrát na střídavý start ze Sparty a vyztuží naši obranu. Během přípravy jsme mockrát neprohráli, ale já bych ty výsledky nepřeceňoval. Doufám, že v soutěži budeme schopni opět prokázat stabilitu našeho kádru. Myslím si, že máme na první ligu dobré mužstvo.Předevčírem se nám ještě povedlo ulovit Davida Pazourka, a chceme jednoznačně hrát na špičce soutěže, a dlouhodobě dokázat, že tam patříme."

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže