http://www.brunova-tipovacka.cz a tipují se výsledky celé první ligy až do posledního finálového zápasu.">
Ú s t í n/L. - Již druhým rokem měli fanoušci a příznivci hokeje, nejenom z Ústí, možnost tipovat v naší Brunově tipovačce. Mnohým již ani nemusí být připomínáno, o jakou soutěž se jedná. Ale lehce pro připomenutí: tipovačka je připravována ve spolupráci s firmou JASNET, nachází se na adrese http://www.brunova-tipovacka.cz a tipují se výsledky celé první ligy až do posledního finálového zápasu.

Tipující, výherci a výhry

Aktuální ročník soutěže nám přinesl opět 10 výherců. Hrálo se o televizi, monitor, MP3 přehrávač, permanentky na nadcházející sezónu, dresy, suvenýry atd. Narozdíl od loňského ročníku bylo všech 10 výherců z Ústí nad Labem nebo z blízkého okolí (Krupka). Ceny do soutěže věnovala firma Vertikal K+K spol. s r.o. . Děkujeme!

Jak již bylo zmíněno, všichni 3 TOP výherci byli z Ústí nad Labem. Televizi si svými úspěšnými tipy a bojovností zasloužil pan Petr Svašek s úctyhodnými 498 body na kontě. V závěsu, hned za ním, se na 2. místě umístil se 471 bodem pan Josef Málek a na paty mu dotíral na bronzovém stupni vítězů Martin Hönl (468 bodů).

Aby nebyl článek jen tak o výhercích...

Ahoj Tome, tipuješ v Brunově tipovačce?
Ahoj, netipuju, ale rád bych od další sezony začal :-)

Sledoval jsi tipovačku, ač ještě nejsi aktivním tipujícím?
Ano. Když jsem zahlédl na fóru, že se někdo raduje z úspěšných tipů, stránku tipovačky jsem si našel a na tipy, a vůbec na systém Bruna, jsem se podíval. Zároveň dodávám, že od další sezony se chystám aktivně zapojit do této hry.

Co je hlavním důvodem na aktivním se zapojení do hry? Je to čistě jenom zábava a další možnosti zpříjemnění chvil u hokeje, nebo je tady i vidina nějaké z lákavých výher?
U mě je to adrenalin. Mám zkušenosti se sázením a vždy mě pocit správného tipu uspokojoval. Chci si tedy zkusit, jak jsem na tom s tipováním a odhadováním zápasů v současné době. Myslím, že je to příjemné zpestření hracích dnů hokeje. Samozřejmě, že nějakou tu výhru bych přivítal, ale hlavní důvod to určitě není.

Viděl jsi na webu tipovačku obdobného rázu, věnující se takto zápasům 1. ligy?
Rozhodně ne. Myslím si, že Bruno je jediná tipovačka svého druhu. Je to, jak jsem již říkal, příjemné zpestření při sledování 1. ligy, navíc když se dá i něco vyhrát, proč ne. Má to úroveň a určitě i patřičnou prestiž.

Pokud sis pročítal již pravidla, změnil bys, resp. vylepšil, něco na této tipovačce?
Ano, pročítal. Zarazil jsem se hned u způsobu hodnocení tipů. Dle mého názoru je značný nepoměr mezi body za správný výsledek a mezi body za střelce vítězné branky. Myslím si, že poměr 7:3 neodpovídá obtížnosti tipu. Víteznou branku může dát kterýkoliv ze 20 hráčů (brankaře nepočítám), ale výsledek zápasu se dá většinou odhadnout s rozdílem cca 2 branek a to rozmezí není takové. Samozřejmě, že jsou hráči, kteří mají větší potenciál na autorství vítězné branky, ale i tak. Za střelce vítězné branky bych dal přinejmenším 4 body, možná i 5. Je to můj názor a nemusí se, a určitě nebude, shodovat s ostatními.

Díky za rozhovor.

Ahoj UH. Tipovačka probíhá již druhým rokem. Hraješ tipovačku již od jejího zrození?
Ano, hraju od samého začátku.

Podařilo se ti odtipovat všechny zápasy, nebo byl nějaký opomenut?
V obou ročnících jsem shodně dvakrát zapomněl tipovat - přijel jsem déle z práce a shodou okolností se mi vybil telefon, takže jsem neměl ani možnost natipovat cestou.

Z jakého důvodu ses stal tipujícím? Vedla tě tipovačka za vidinou výhry, nebo ji bereš jenom jako odlehčení od fandění, či máš rád adrenalin a hazardní hry?
Určitě adrenalin. Je to taková třešnička na dortu... něco navíc. Baví mě soutěžit s přítelkyní, která hokeji rozumí asi jako madamme Střekov baseballu, ale i tak má lepší tipy a pravidelně končí Brunovku přede mnou.

Když už jsi zmínil umístění, Zdenda skončila na 17. místě, zatímco ty na 41. Pokud bys za oba mohl nově tipujícím poradit, v čem tkví úspěšnost tipování? Jakou máte strategii?
Já tipuji výsledek vyloženě podle intuice a současné formy soupeřů, dost často mi tip uteče pouze o gól na jedné či druhé straně.

A jakou má strategii tvá přítelkyně?
Zdenda si vybere výsledek. Vloni například tipovala 4:2 , 2:4 na všechny zápasy - letos tuším 3:1 , 1:3... Jde na to dle statistik a daří se jí.

Viděl jsi už na jiných webech tipovačku podobného rázu?
Neviděl, a jsem moc rád, že takováto soutěž je právě u nás. Vím, že Brunovku hrají i fanoušci jiných klubů a hrají ji rádi - což je velice pozitivní.

Změnil bys něco na tipovačce, případně vylepšil?
Ano. Napadlo mne, že by mohl být bonus třeba deseti bodů za správně natipovaný počet gólů v daném kole.

Díky za rozhovor.

Ahoj Dwaynee. byl jsi přímo u zrození Brunovy tipovačky. Jaké byly začátky a čí to byl vlastně nápad?
Popravdě, prvotní začátky byly právě ve spolupráci s firmou JASNET a vnuknutí nápadu přišlo od paní Kopecké. Již zmíněná firma právě dříve tipovačku dělala pro fotbalové mistrovství. Tak jsme si sedli spolu s Přemkem a Mírou Šorfem (zaměstnanec firmy JASNET, pozn. redakce) a navrhli jsme strukturu celé tipovačky - od zadávání zápasů až přes tipování a bodování. Jinak samotné začátky byly trošku těžké, ale postupem času a dolaďováním jsme tomu docela přišli už na kloub.

Zmínil jsi dolaďování - našly se nějaké chyby?
Tak chyby byly, hlavně v časech zápasů. Někdy prostě nejde uhlídat vše - v ojedinělých případech šlo tipovat i po začátku zápasu, tak se to potom řešilo anulováním zápasu, resp. vymazáním všech tipů daného zápasu. Ale od začátku 2. ročníku tipovačky jsme nastavili ukončení tipování k 16. hodině dne, kdy se odehrává aktuální kolo a problém byl vyřešen. Ze strany JASNETu chyby ovšem nebyly, tam bych rád zmínil ještě jednou výbornou spolupráci s Mírou a jeho vstřícnost, za což mu děkuji.

Spousty tipujících mohla zmást změna prvního střelce gólu na střelce vítězného gólu...
Já myslím, že pokud by si všichni přečetli pravidla, případně časté dotazy nebo forum, tak by to nemělo mást nikoho :-)

Jaká vidíš pozitiva v tipovačce a naopak negativa?
Dle mého názoru je Brunova tipovačka, alespoň co se týče 1. ligy, jedinečného rázu. Vlastně si teď ani nedokázu vzpomenout, zda jsem jí někde viděl, vím, že jí měl nebo snad ještě má, extraligový klub Pardubic (pro zajímavost, odtud pochází výherce 1. ročníku naší tipovačky). Z pohledu správce tipovačky negativa nejsou, krušnější je vždy začátek, kdy se zadávají zápasy a data. Pak také zadávání hráčů do jednotlivých klubů a hlídání přestupů. Za to díky všem těm, kteří využívají kolonky "Chybí hráč? Upozorněte nás." Naopak z pohledu tipujícího (já měl za celou sezónu 8 bodů :-) ) může být negativní snad jenom adrenalin, ale i ten je někdy zapotřebí.

Co nás bude čekat za změny v nacházejícím ročníku tipovačky?
Uvidíme, zda přistoupíme k nějakým změnám. Rozhodně dáme prostor tipujícím a fanouškům, aby nás obohatili svými názory, náměty či poznatky.

Co bys mohl říct na závěr?
Pogratuloval bych úspěšným tipujícím a výhercům, ale nejenom těm. Všem, kteří si dokázali najít chvilku a spojit hokej se zábavou. Rád bych popřál všem hezkou dovolenou, odpočinek od "4:2, 5:0, 7:4..." a celkově ať se připraví na další sezónu, jak hokejovou, tak tipující.

Díky.

...a jak to bude pokračovat dále?

Tipovačka bude probíhat 3. ročníkem i v sezóně 2010/2011. Opět budou připraveny hodnotné ceny pro vítěze. Jaké? To si počkejme do začátku dalšího ročníku.

...máte nějaký dotaz, nebo připomínku k soutěži?

Co by se dalo zlepšit, případně co by se již vylepšovat nemělo? Své připomínky a náměty můžete pokládat v sekci Ptejte se - Brunova tipovačka, případně vám budou zodpovězeny i dotazy přes e-mail tipovacka@hcusti.cz.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže