Ú s t í n/L. - Jako mávnutím proutku skončila třítýdenní dovolená, kterou Ústečtí Lvi dostali po sedmém finálovém zápase. Někteří se vydali za modrou oblohou a písečnými plážemi, jiní odpočívali doma u svých rodin. Ať už to bylo tak či onak, prozatímní idylka je u konce a Lvi se museli vrátit zpět do práce. Tentokrát však na ně nečekal led ani výstroj.

Neoblíbená letní příprava byla odstartována. „Vůbec jsem se netěšil,“ prozradil jeden z nejproduktivnějších útočníků Rok Pajič a pokračoval, „Upřímně říkám, že bych si klidně dal ještě nějaký ten týden dva volna.“ Ale tak se jistě nestane. V následujících dnech totiž čeká hráče jednofázový trénink, ve kterém budou postupně nabírat na kondici. „Je to sice neoblíbená část, ale udělat se musí. To, jakou teď nabereme fyzičku, se pak projeví v sezóně,“ povídal Pajič a osvětlil, v čem spočívá tajný recept na zvládnutí suché přípravy: „Kluci jsou dobří, máme výbornou partu, a tak je alespoň sranda v kabině. Nějak to zvládneme.“

Pondělní zahájení začalo zlehounka a toho si je vědom i sám Rok: „Nemohli jsme první den udělat hned všechno. Měli jsme tři týdny volna, tak jsme toho nemohli dělat hodně, abychom nebyli hned rozbití. Měli jsme posilovnu a fotbálek a myslím, že za chvíli začneme dělat vše zcela naplno.“ Hokejisté v nejbližších dnech absolvují jízdu na kole a mnoho jiných fyzických cvičení. K tomu všemu ještě začíná pravé jarní až skoro letní počasí, což Lvům jistě také nepřidá. „Letní příprava je fyzicky náročná. Jsme hokejisti a jsme radši na ledě. Tam nás to baví,“ přisvědčoval Pajič a pokračoval: „Kdyby nás bavilo běhat, jsme atleti.“

Rok Pajič byl fanoušky Slovanu zvolen Králem Lví arény za celou loňskou sezónu, kde díky hlasování v play off porazil čtyřicetiletého Pavla Janků. „Vím, že každý měsíc probíhalo hlasování, ale že jsem celkově vyhrál, to jsem nevěděl. Je to hezké, těší mě to. Ale hlavně jsem to vyhrál díky spoluhráčům, protože oni mi nejvíce pomohli k tomu, že jsem hrál ke konci sezóny dobře. Takže dík patří hlavně spoluhráčům,“ ukončil rozhovor Pajič.

Více fotografií ze zahájení letní přípravy naleznete ZDE.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže