Ú s t í n/L. - Tři týdny. Jednadvacet dnů. Pět set čtyři hodin. Přesně takovou dobu měli hráči Slovanu na to, aby zapomněli na hořkost z neúspěšného finále a nechali své tělo zregenerovat. Doba dovolených a odpočinku je však u konce. Na řadě je teď pot, krev a dřina. Pondělním dnem totiž začala ústeckým hráčům neoblíbená suchá příprava.

Téměř měsíc uplynul od nešťastného vyřazení z finále a konce hokejové sezóny v Ústí. Zdá se, že uplynulá doba byla dost dlouhá na to, aby bylo zapomenuto. Hlavnímu trenérovi Petru Rosolovi však neúspěšné finále leželo dlouho v hlavě. „Myslel jsem si, že si psychicky od hokeje odpočinu, ale nestalo se tak. Ještě čtrnáct dní se mi honilo v hlavě vyřazení od Chomutova a další týden už jsem zase přemýšlel nad přípravou na další sezónu. Takže jsem si moc neodpočinul,“ zahájil rozhovor Petr Rosol. „Samozřejmě mě to pořád mrzí, ale život jde dál a nemůžeme se v tom pořád takhle vrtat. Je potřeba, abychom se z toho poučili a připravili se lépe na příští sezónu.“

A s přípravou Lvi rozhodně neotáleli. Trenér měl k pondělnímu ránu k dispozici dvacet jedna hráčů, mezi kterými však chyběli bratři Pšurní, jejichž případné setrvání v týmu je stále ve hvězdách. „Z kádru nám odešlo šest hráčů. Musíme to doplnit, ale ne nijak drasticky. V obraně skončil Gýna s Novotným, vepředu zase Šaffer s Mrázkem a bratři Pšurní, které tady s největší pravděpodobností neudržíme. Musíme se poohlédnout někde jinde, ale zatím nikoho konkrétního na mysli nemám,“ vysvětloval Rosol.

Již v devět hodin ráno bylo v kabinách velmi živo a o půl hodiny později se hráči proháněli po fotbalovém hřišti. „Letní příprava bude víceméně stejná jako loni. Nemá cenu kvůli jednomu nešťastnému gólu v sedmém zápase překopávat vše naruby,“ vysvětloval trenér a dodával, „První týden budeme mít jednofázové tréninky, druhý týden začneme dvoufázově a budeme trénovat devět týdnů stejně jako loni.“ Zahajovací trénink měl pro hráče spíše volnější podobu. Na zahřátí se proběhli kolem hřiště a následně se důsledně protáhli. Zamířili do posilovny a pak si na odlehčenou zahráli fotbal. Každým dnem se ale bude přitvrzovat. „Hráče čeká tělocvična, kolo, běh na Střižák, spinning, hry jako je tenis a fotbal a také bychom chtěli zařadit i aerobic jako loni.“

Zatímco suchá příprava je pro hráče nesnesitelná, trenér ji vůbec neodsuzuje. „Já jsem jako hráč letní přípravu nesnášel, ale jako trenérovi mi nevadí. Aspoň se u toho nenervuju. Jsou to dva klidné měsíce, ve kterých se nestresuju. Ale samozřejmě mám radši ten led,“ ukončil rozhovor trenér Ústeckých Lvů. Ale na led si bude muset celý tým ještě počkat. Hráče teď čeká devět týdnů plných dřiny a úmorného horka.

Více fotografií naleznete ve FOTOGALERII.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže