Ú s t í n/L. - Porážka v sedmém finále jen tak nepřebolí. Co se mělo stát jinak, aby po titul v první lize slavili hokejisté ústeckého Slovanu? Zkusme vypíchnout nejdůležitější okamžiky dramatické série, po níž se radují Chomutovští. Co se mělo stát jinak, aby po třech letech ústečtí hráči opakovali historii a v souboji s rivalem ze severu ovládli druhou nejvyšší soutěž?

Prohra v prodloužení

Parádně rozehraný duel, když Ústečtí ve třetím finále vedli v úvodní periodě 2:1, pak zvládli srovnat na 3:3. Jenže v nastavení rozhodl David Hruška.

Vyloučení Gýny

Zbytečný faul ústeckého obránce před brankou v souboji mimo puk v úvodu čtvrtého utkání, za nějž dostal čtyřminutový trest, byl krutě potrestán. Dvěma brankami ji Chomutov zužitkoval a určil ráz zápasu.

Přesilovky pět na tři

Dvě hrály podstatnou roli. Ve čtvrtém finále Lvi rychle stáhli na 1:2 a mohli vyrovnat. Ve dvojnásobné přesilovce však ani pořádně nevystřelili na bránu. V tom samém zápase hráli ještě jednu, za stavu 1:3 však už byli psychicky nalomeni.

A pak ta v sedmém zápase. Důležitost okamžiku ve druhé třetině cítili i trenéři. Vzali si před téměř minutovou výhodu time out. Nepomohlo to. Ústečtí matadoři na ledě chystali připravený útok. Při zpracování před finálním pasem však puk několikrát neposedně poskočil.

Nemastné branky

Chomutov jich dal jistě více, zvláště těch důležitých. Viz bekhendová střela Hrušky v prodloužení, i o první a třetí brance šestého finále trenér Rosol prohlásil, že byly chytatelné, i oba góly rozhodujícího mače byly z kategorie šťastných.

Hanuljak

Brankář soupeře naskočil do finále a vlastně do play off až v rozehraném druhém finále, ústecké střelce však podržel častokrát na distanc. Sice si dal vlastní gól, ovšem za rozhodnutého stavu v šestém zápase. „Kousek“, který předvedl loni jeho protějšek, ústecký Salfický, jej nerozhodil. Ústecký brankář skvěle odchytal první dva duely a výrazně podržel Lvy v začátku pátého, taky byl však střídán v Chomutově (v play off potřetí) a ne že by zlomové branky padaly na jeho vrub, věřím, že Salfa v lepší pohodě (a tím nemyslím reprezentační z přelomu tisíciletí, ale třeba té ze začátku sezony) by některé z důležitých dokázal zabránit

Závěr první třetiny sedmého finále

Chomutovské vyrovnání Ústí nesložilo. Ba naopak, v závěru třetiny mělo místy drtivý tlak a šance zvláště Mikulíkovy a Alinčovy řady volaly po gólu. Nestalo se.

Tyčka Němečka

V polovině sedmého finále trefil po rychlé kombinaci v přesilovce Němeček tyčku. Mířit jen o pár milimetrů jinak, puk se místo do hřiště odrazil za čáru. Vést 2:1, utkání mohlo dopadnout opačně.

Extraligové posily

Chomutov na závěr série posílila hned čtveřice hokejistů, kteří pravidelně nastupovali v nejvyšší soutěži. Ze hry tak vypadli kovaní Chomutováci Jelínek nebo Hašek (jak se to projeví v baráži, do které již posily zasáhnout nemohou, je otázka jiného tematu). Proti tomu Ústečtí představili dva hráče, zvláště na rozvahu Trončinského byla radost hledět, žel bohu u rozhodujícího momentu se potkal s plzeňsko-chomutovským Kovářem, jenž přes něž vstřelil vítěznou branku a možná i zastínil nejhvězdnější hráče soupeře…

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže