Ú s t í n/L. - Náhoda? Ústecká Zlatopramen Aréna je snad zakletá. V posledních letech na jejím ledě slavily České Budějovice a Chomutov postup do baráže. Navrch si zde zachránil extraligovou příslušnost Vsetín a hned dvakrát tu křepčila Mladá Boleslav. Nevyšlo to ani tentokrát, a to dost možná s nejsilnějším kádrem novodobé historie. Žlutomodří se sejdou v úterý, poté se uvidí, co dál.

Ústečtí měli perfektně sladěný kádr. Prostor dostávalo dravé mládí, střední generace i zkušenostmi oplývající první formace v čele s Alinčem. Přesto extraligová brána zůstala znovu uzavřená. „Sérii jsme si prohráli zápasy v Chomutově. Ten poslední byl vabank. Piráti hráli dobře. Dali jsme do toho všechno, ale bohužel to nestačilo,“ smutně analyzuje ústecký bek Jiří Zeman.

A mrzí ho nevyužitá dvojnásobná početní výhoda. „Přesilovka pět na tři byla víceméně klíčovým momentem. Říká se, že který tým nevyužije dvojnásobnou přesilovku, nemůže vyhrát. Ale pouze na tohle bych to nesváděl. Byla to důležitá situace, ale měli jsme jiné příležitosti, které mohly rozhodnout v náš prospěch,“ tvrdí.

Lví smečku popravil mladý plzeňský útočník Jan Kovář. Přestože nastoupil na pouhá dvě poslední finálová vystoupení, stal se ústřední postavou celého finále. „V tom bych nic nehledal. Vyšlo to na něj, vystřelil přes beka. Nebyla to nijak hezká akce, že by někoho přehrál a ukázal, že je z extraligy. Prostě vypálil přes obránce a Salfovi to vypadlo. Šťastná branka,“ uvědomuje si.

Chomutov ve finále hojně využíval karlovarské pomoci a několikrát nasadil západočeskou čtvrtou formaci. „Věcí, o kterých bychom se mohli bavit, jestli jsou fér nebo nefér je spousta. Systém je udělaný takhle, Chomutov se rozhodl pro takový styl a vyšlo mu to,“ krčí Zeman rameny.

Famózní jízda ústeckého celku základní částí i gradující forma prvoligového Anže Kopitara v podobě slovinského snajpra Roka Pajiče slibovala nadějnou sezónu. „Spousta dobrých hráčů přišlo, spousta odešlo. Oproti loňsku tu byli jiní trenéři. Každý kouč má své hráče, kterým věří. Na kterých má založenou práci. Někteří současní plejeři v kádru by třeba nemohli hrát pod panem Hořavou a naopak by například někdo z loňské týmu nemohl hrát pod panem Rosolem. Každý kouč si vybral hráče podle koncepce, kterou chtěl předvést. V jednotlivcích bych nic nehledal. Hráči se mění v každém týmu,“ přemýšlí.

Ústečtí tak znovu stanuli pod vrcholem. „Těžko říct. To je spíše věcí manažera, jestli v tom vidí nějaké věci, které potřebuje zlepšit. Jako hráči jsme nic nevypustili a bohužel to nevyšlo,“ uvažuje.

Příznivci klubu od Labe věří, že letošní tým zůstane pohromadě i pro příští ročník. „Většina našeho kádru by extraligu klidně mohla hrát, protože rozdíl mezi oběma soutěžemi není zas až tolik propastný. V úterý v deset hodin máme sraz. Řeknou nám, jak nyní budeme trénovat. Sejdeme s manažerem a kluci, kterým vyprší kontrakt, se domluví co a dál. Také záleží na tom, jestli o ně bude tady nebo jinde zájem,“ uzavírá.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže