Ú s t í n/L. - Do pátého finálového utkání nastupovaly oba týmy za stavu 2:2 na zápasy. Na Ústeckých Lvech bylo, aby využili výhodu domácího prostředí a potvrdili, že domácí atmosféra bude hrát v této sérii ještě velkou roli. Svůj úkol splnili na jedničku, Chomutov přestříleli 4:2 a přiblížili se tak o krok k baráži. Lví podíl měl na výhře i obránce Jiří Zeman. „Řekli jsme si, že musíme využít domácího prostředí a naštěstí se to povedlo,“ usmíval se po zápase.

Jirko, je jasné, s jakým cílem jste šli do dnešního zápasu. Bylo těžké tento cíl splnit?
Samozřejmě, že to těžké bylo. Každý zápas začíná nula nula. My jsme si řekli, že musíme využít toho domácího prostředí a naštěstí se to povedlo, takže super.

Neměli jste přeci jenom trochu v hlavách to, že „musíte“ vyhrát?
V hlavách jsme měli spoustu věcí. Ale jak říkám, věděli jsme, že je Chomutov těžký soupeř a doma se nám daří daleko víc, pomůžou nám lidi a vyšlo to. Tam nešlo přemýšlet, jestli to vyjde nebo ne. My jsme museli hrát tak, aby to vyšlo.

Nebyl v dnešním zápase těžký přechod přes střední pásmo? Alespoň v té první třetině…
Ta první třetině byla vůbec celá taková zvláštní. Udělali jsme tam i hodně chyb, ale naštěstí nás Salfa podržel, takže to bylo hodně důležitý. Chomutov hraje dobře to střední pásmo, ale my jsme ho dneska taky hráli celkem slušně a ty puky jsme tam získávali. Takže si myslím, že v tom středním pásmu to bylo dneska vyrovnaný.

První třetina skončila nula nula. Soustředili jste se více na obranu?
Jak už jsem řekl, v první třetině jsme udělali několik chyb a jenom díky Slafovi byl ten výsledek takový, jaký byl, protože nás opravdu hodně podržel. Takže to do příštího zápasu musíme určitě ještě zlepšit.

Ve 2. třetině jste vstřelili úvodní gól. Bylo vidět, že vás to nakoplo, ale jakmile Chomutov vyrovnal, tak přišel útlum z vaší strany. Bylo to tím, že jste se báli o výsledek?
O výsledek si myslím, že jsme se nebáli, protože tam byla ještě spousta času. To, že člověk dostane gól, to se stává a na druhou stranu, když člověk nějakou branku dá, tak ho to vždycky nakopne a to sebevědomí jde trošičku nahoru. Takže si myslím, že je tohle celkem normální.

Poté jste vstřelil vedoucí gól. Vzpomenete si, jak se tato gólová šance zrodila?
Velkou výhodou asi bylo, že jsem jel dost pomalu, protože jsem byl dlouho na ledě a už jsem nemohl. Vyměnili jsme si to Márou Hovorkou, objel jsem jednoho beka a octl jsem se sám před bránou. Hanuljak mi to chtěl vypíchnout a naštěstí se mu to nepovedlo, možná to bylo tím, jak jsem jel pomalu, tak jsem to viděl, udělal jsem mu dlouhej blafák a padlo to tam.

V prostředním dějství sehrál Chomutov přesilovku 4 na 3, kterou nakonec využil. Je nepříjemné hrát takové oslabení než klasické?
Čím míň hráčů je na ledě, tak tím je to lepší pro útočící pětku nebo čtyřku. A my si musíme dát pozor na fauly, když se hraje čtyři na čtyři, tak jsou ty fauly zbytečný, jako byl asi tenhle. Chomutov má hodně šikovný hráče, kteří toho dokážou využít, což předvedli v těch zápasech doma.

Skvělý vstup jste měli do třetí třetiny. Uklidnil vás ten třetí gól trochu?
No tak určitě. My jsme věděli, že to bude muset Chomutov trošičku otevřít, že budou muset začít hrát. A my když nebudeme bláznit a hrát svojí hru dozadu, tak by z toho mohly být nějaký protiútoky, který teda byly, a mohli bychom z toho dát ještě nějakou branku.

Za stavu 4:1 se vám už muselo hrát dobře a uvolněně…
My jsme hlavně věděli, že už je několik minut do konce, což bylo super. Takže každej gól byl dneska hrozně důležitej a strašně nám pomohl.

Dnes jste odehrál dobrý zápas (1+1). Takže musíte být sám se sebou spokojený…
Noo, spokojenej… já budu spokojenej, když vyhrajeme finále. Když dá člověk gól nebo se mu něco povede, tak je to samozřejmě hezký, ale tady v tý části sezóny to jsou takový v podstatě nepodstatný věci. Tam je důležitý kolektivní výkon a celkový výsledek.

Opět se potvrdila síla domácího prostředí. Myslíte si, že to v této sérii hraje velkou roli?
Zatím to tak vypadá. Ale my jedeme teď do Chomutova a musíme se na to připravit a udělat pro výhru maximum.

Budete mít dostatek sil do příštího zápasu?
Já si myslím, že sil máme dost, tak snad nám to vydrží.

Věříte, že uspějete na ledě Chomutova?
Samozřejmě, že si věříme (úsměv).

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže