Ú s t í n/L. - Když speaker na stadionu ohlásil jeho jméno, aréna bouřila. Nejlepší český lyžař Lukáš Bauer navštívil krušnohorské prvoligové mega finále. „Pozval mě Honza Kubata,“ svěřil se elitní světový lyžař.
Jak se zrodila myšlenka navštívit prvoligové finále?

Přijal jsem pozvání kamaráda Honzy Kubaty, primátora Ústí. Po náročné sezóně a Světovém poháru jsem se tedy přijel podívat na kvalitní hokej.

Páté finále ovládl domácí Slovan, který se znovu přiblížil k baráži…

Byl to skvělý zápas. Jsem jedině rád, že jsem Ústecké Lvy přijel podpořit. Mám radost z jejich vítězství. V první třetině byly podle mého názoru oba soupeři hodně nervózní. Za stavu 2:2 na zápasy se to však dalo očekávat. Následně se štěstí přiklonilo na stranu Slovanu. Musím ovšem pochválit i Chomutov. Je hodně silný. Oba finalisté prokázali velkou hokejovou kvalitu. Tentokrát vstřelilo první branku Ústí, což bylo pro vývoj utkání zásadní.

Chystáte se i na páteční finálové pokračování?

Do Chomutova nedorazím. Musím být pracovně v Ostravě. Tohle byla jediná příležitost vidět finálovou sérii. A jsem rád, že jsem mohl být u toho. Nezúčastním se ani případného sedmého rozhodujícího klání. Odlétám totiž na týden do Finska.

Jaký máte vztah k hokeji?

Závodně jsem ho nikdy nehrál. Leda tak na rybníku. Vzhledem k nabitému programu během sezóny hokej sledovat nestíhám.

Fandil jste Slovanu, ale vzhledem k vašemu bydlišti by se dalo očekávat, že vaše sympatie spíše povedou k Chomutovu…

Na tohle téma jsem byl konfrontován, že Chomutov je blíž. Samotného mě to také napadlo. Přijal jsem zkrátka pozvání a ze dvou celků, které extra nesleduji jsem držel palce Ústí. Chomutov je blíž, ale nemám s tím problém.

Kdo nakonec finále ovládne?

Je těžké cokoli tipovat. Přikloním se tedy k diplomatické odpovědi: Jsem rád, že prvoligový šampión zůstane v Krušných horách. Tentokrát jsem byl v ústeckém dresu, kterému se dařilo. A díky Honzovi Kubatovi, který pochází z Ústí, bych přál Slovanu, aby vyzval v baráži Mladou Boleslav. Ale jasného favorita nemám.

Jak jste se poznal s ústeckým primátorem?

Přestože to dnes nevypadá, Honza v minulosti závodně lyžoval na běžkách. V poslední době na mistrovství světa v Liberci a na Světovém poháru v norském Holmenkollenu mi pomáhal utvářet dobrou atmosféru. Přes svou vysokou funkci neváhá sejít trošku níž a sportu pomáhat.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže