Ú s t í n/L. - Na zápasy 2:0. Ano, tak nyní vypadá bilance finálových utkání mezi Slovanem a Chomutovem. Po velmi napínavém prvním duelu přišel další, který byl ale už poněkud jednoznačnější. Lvi se dokázali už ve třetí minutě ujmout vedení, které navýšili hned o minutu později. Do poloviny utkání ještě přihodil třetí gól Michal Dragoun, který se do Slovanu vrátil zpět z Litvínova, kde hrál do konce jeho sezóny.

A hned ve druhém finálovém souboji dokázal, že jeho návrat a okamžité zapracování do sestavy byla dobrá volba. Vstřelil třetí gól, který byl zároveň vítězný. Navíc spolu se všemi svými spoluhráči předvedl skvělý výkon, díky kterému Lvi porazili Chomutov 5:2. „Dneska jsme hráli výborně. O trochu lépe než v prvním souboji. Vlastně až do posledních pěti minut utkání jsme to měli plně pod kontrolou. Tam jsme trochu vypadli a inkasovali jsme i druhý gól, ale to už nějak nevadilo,“ pochválil výkon celého svého mančaftu.

Vrátil se z Litvínova, který vypadl v předkole play-off O2 Extraligy, ve kterém se mu podařilo vstřelit jeden gól. „Já jsem s týmem teď čtyři dny a postupně se s klukama sehrávám. Vše jde zatím ale tak, jak má,“ popsal pocity ze své aklimatizace zpět v Ústí. „V Litvínově jsem měl být až do konce sezóny. Doufal jsem, že tam ještě zůstanu, ale jelikož tam sezóna skončila v předkole, tak jsem tady.“

Chomutovu se včerejší těsná prohra zajisté nelíbila a trochu pozměnili styl hry. „Byli dnes více agresivní, hráli více do těla.“ Stejně jako včera, i dnes byli vyloučeni celkem osmkrát. „Někteří hráči to ale nekočírovali a byli vylučováni. My jsme v jedné takové přesilovce vstřelili gól.“ Není ale divu. Vždyť právě přesilovky a hra v oslabení byly hlavními úkoly tréninků po sérii s Hradcem.

Možná, že mnozí od Chomutova očekávali trochu jiný styl hry. „Nedá se ani říct, že jsme očekávali něco jiného. My jsme je zkrátka k ničemu nepustili. Hráli jsme výborně dozadu a nikdo je nenechal, aby nám unikli. Jestli takhle budeme hrát i nadále, tak je dostaneme pod tlak a oni s tím budou mít potíže,“ zhodnotil hru ústeckých hokejistů.

Druhý zápas po návratu a hned vítězný gól. To zní jako sen. Opravdu se do sestavy zapracoval ve velkém. „Já obvykle góly nestřílím, takže mě to velmi potěšilo. Pro mě to je něco navíc k práci, kterou tu mám dělat.“

O finále první ligy se traduje, že je velmi podobné extraligovým soubojům. „Je to určitě stejně urputné jako v extralize. Extraliga je ale hodně přetaktizovaná. Tady se z té taktiky trochu vypadává. V extralize každý jezdí přesně tak a tam, kde mu trenér řekne, ale tady je to trochu víc osobní. Herně a bojovností je to nicméně na stejné úrovni,“ porovnal Dragoun hru extraligových borců od těch prvoligových.

Série se přesouvá na dva zápasy do Chomutova. Lvi tam jedou s jasným cílem – zvítězit. „Jak bude série pokračovat dál, si tipnout nedovolím. Nemám na tipování štěstí. Řekli jsme si ale, že nesmíme pokračovat tak, jak se hrálo v Hradci. Musíme hrát stejně, jako jsme hráli doma. Kluci byli z těch dvou proher velmi zaskočení. Nicméně to zvládli a věřím, že to zvládneme i teď.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže