P r a h a - Velkého úspěchu dosáhli hráči osmé třídy HC Slovan Ústečtí Lvi. Ti vyhráli skupinu A a zajistili si účast na závěrečném 1. O2 Mládežnickém mistrovství České republiky. Turnaj, na kterém se rozhodne o konečném umístění a o držitelech titulů mistra České republiky tří kategorií - sedmáků, osmáků a mladšího dorostu - se uskuteční v posledních březnových dnech v hlavním městě. Dějištěm bude sparťanská Tesla Arena a letňanská Ice Arena.

Český mládežnický hokej tak v posledním březnovém týdnu zažije velkou premiéru. Na ledě sparťanské Tesla Areny a letňanské Ice Areny se uskuteční finálový turnaj tří kategorií – 7. tříd, 8. tříd a mladšího dorostu. Cílem pořadatelů je nabídnout nejen nezapomenutelný zážitek všem zúčastněným hráčům, ale také pokusit se naplnit tribuny a oslavit tak nejlepší mládežnické týmy v České republice.

Součástí 1. O2 Mládežnického mistrovství České republiky bude i pokus o návštěvnický rekord. Vstup pro všechny fanoušky bude zdarma a registrovaní hokejisté, kteří ve finálový den, tedy ve středu 31. března, navštíví Tesla Arenu, obdrží dárek v hodnotě 190 Kč zdarma – vyšetření „scanu“ chodidel a individuální odbornou radu. Společné mistrovství České republiky tří kategorií soustředěné do jediného města se koná poprvé v historii a organizátoři by rádi nasadili pro příští ročníky vysokou laťku.

Účastníci turnaje

A jaké týmy se premiérové mládežnické akce zúčastní? V kategorii mladší dorost postoupily na mistrovství České republiky z každé skupiny (východ, střed a západ) vždy dva nejlepší týmy – Vítkovice, Zlín, Sparta Praha, Mountfield České Budějovice, Plzeň a Litvínov. V kategorii osmých tříd se finálového turnaje zúčastní: Ústí nad Labem, Sparta Praha, Letci Letňany, Kometa Brno, Zlín a Vsetín. Sedmáci vybojovali dalších šest míst – Karlovy Vary, Sparta Praha, Hradec Králové, Pardubice, Hodonín a Olomouc. První tři týmy v každé kategorii obdrží medaile a pohár, vítězové se potom stanou novopečenými mistry České republiky.

Přímé televizní přenosy

Všechny zápasy budou snímat televizní kamery. Pořadatelé odvysílají jednotlivé duely na internetu, ve dnech 28. – 30. března na jednu kameru, finálový den ve středu 31. března bude snímán na tři kamery. Přímé přenosy budete moci sledovat přes oficiální web Mládežnického mistrovství České republiky http://www.mmcrhokej.cz/.

Program

Jednotlivé týmy byly rozděleny do dvou skupin – Petra Tona a Františka Kučery. Hraje se od neděle 28. března v obou arénách, finálový den je na programu ve středu 31. března v Tesla Areně v Praze Holešovicích. Dopoledne se hrají zápasy o bronzové medaile, od 14 hodin jsou naplánovány finálové bitvy. Ve 20 hodin se uskuteční slavnostní vyhlášení. Kompletní rozpis zápasů naleznete pod tímto odkazem ve formátu pdf.

Partneři

Generálním a zároveň titulárním partnerem celé akce se stala společnost Telefónica O2 Czech Republic, a.s., marketingovým partnerem je Sport Bohemia, mediálními partnery potom Deník Sport a Česká televize.

Všechny informace o akci jsou k dispozici na oficiálním webu 1. O2 Mládežnického mistrovství České republiky http://www.mmcrhokej.cz.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže