Ú s t í n/L. - Ústečtí Lvi mohou jít dnešní večer s klidným svědomím spát. První finálový zápas zvládli na jedničku a připsali si tak první výhru, když porazili Chomutov těsně 2:1. Skóre zápasu a i skóre této finálové série otevřel v 11. minutě ústecký obránce Miloslav Gureň, který získal ve středním pásmu puk, najel si na útočnou modrou, vystřelil a červené světlo za Cháberovými zády se rozsvítilo. „Myslím si, že gólman tu střelu neviděl, protože to byla střela přes obránce.“

V úvodu zápasu jste na Chomutov docela vlétli. Vůbec jste je nepouštěli k puku. Byla tohle součást vaší taktiky?
Tak chtěli jsme určitě tu první třetinu začít dobře. Střílet na gólmana. Dostat se do nějakých šancí, což se nám podařilo a vyústilo z toho to vedení jedna nula.

V 11. minutě jste vstřelili úvodní gól. Uklidnilo vás to trochu?
Určitě je lepší začít vyhrávat, než dotahovat. A ještě když hrajeme doma, před domácíma divákama.

Vy jste byl autorem první branky. Mohl byste říct, jak se zrodila tato gólová situace?
Vybojoval jsem puk ve středním pásmu, a pak jsem střílel od modrý. Myslím si, že gólman tu střelu neviděl, protože to byla střela přes obránce. Takže jsem měl i kus štěstí a byl jsem rád, že to tam spadlo.

Do druhé třetiny jste vstoupili trochu laxně. Bylo to tím, že vás to vedení jakoby ukolébalo?
Noo, jak říkám. Tu první třetinu jsme hráli velice dobře, ale druhou třetinu jsme začali špatně… ten začátek sedm osm minut, pak se to vyrovnalo. Ale nebylo to tak ideální jako v té první třetině. Ale i Chomutov určitě zlepšil hru, protože viděl, že se musí víc tlačit do šancí a víc nás napadat. Takže nám to trochu víc znepříjemnili.

Ze špatného vstupu do druhé třetiny pramenil i chomutovský gól. Tam jste nechali úplně volného Jeslínka, který překonal bezmocného Salfického. Vyčetl vám to pak trenér?
Jak už jsem říkal, ten začátek jsme měli špatný. Chomutov tam měl těch šancí víc, takže díky našim chybám Chomutov vyrovnal. Ale pak jsme rychle dali na dva jedna, takže jsme se zase zvedli a hráli o něco líp. Ale ten začátek ve druhé třetině určitě nebyl dobrý.

Ten vyrovnávací gól Chomutov docela nakopnul. Občas jste tam s jejich útočníky měli problémy. Bylo to tím, že Chomutov zabral a vy jste polevili?
Tak my víme, že mají velmi kvalitní mačaft. Takže ty zápasy nebudou jednoduchý. Jejich útočníci jsou dobří a chyby se dělají. Dušan dneska perfektně zachytal a my se těch chyb musíme vyvarovat, aby jich bylo co nejmíň.

Ve třetí třetině se hra přelévala ze strany na stranu. Nebáli jste se o výsledek? Chomutov v posledních minutách hrál celkem nebezpečně…
Chomutov tam měl velký tlak. Výsledek byl o gól, takže oni měli ještě šanci s tím něco udělat. A vždycky, když je to o gól, tak se člověk bojí. Nakonec jsme měli i kus štěstí. A myslím si, že takovou tou týmovou prací jsme to zvládli. A hlavně Dušan chytal výborně, na konci nás hodně podržel. Takže jsme rádi za to vítězství dneska.

Dnes se vám dařila jak oslabení, tak jste pěkně sehráli i přesilovky. Trénovali jste tohle nějak speciálně?
Určitě jsme se na to připravovali. I video jsme měli na ty jejich přesilovky, takže jsme věděli, že jsou hodně silní. Nechtěli jsme být tak často vylučovaní, i když jsme zase byli. Ale v oslabení jsme gól nedostali, takže snad nám to vydrží i zítra.

Je něco, na co si musíte v příštím zápase dávat pozor?
Tak co nejmíň chybovat. Nepouštět je do žádného většího tlaku. A hrát v pěti, protože oslabení některým hráčům ubírá sil a ne všichni jsou potom tak vytížení. Spíš se musíme snažit, abychom hráli přesilovku my.

Nemyslíte si, že je na Chomutovu nějak znát, že odpočíval déle než vy?
To určitě ne. Tam zas ten rozdíl tak markantní nebyl. Ten jeden nebo dva dny nehrají žádnou roli.

Vyplnila se vaše očekávání, že Chomutov přistoupí k zápasu tak, jak přistoupil? Nebo jste čekali něco jiného?
Tak my jsme čekali, že na nás vletí a že budou hodně útočit, hrát víc dopředu. Ale já myslím, že po tom zápase můžeme být rádi, že máme jedno vítězství. To je pro nás nejdůležitější.

Co očekáváte od chomutovských hráčů v zítřejším zápase?
Řekl bych, že ten stejný hokej. Oni nemůžou hrát pořád nahoru dolů. Budou se snažit udělat co nejmíň chyb a čekat na přesilovky a na svou šanci.

Nebyli jste před zápasem přeci jenom trochu nervózní?
Je to finále. Všichni víme, že jde o hodně. Chceme hrát co nejlíp. Bude to vyrovnaná série. Takže nějaká ta normální nervozita tam bývá, ale já si myslím, že z každého to na tom ledě hned spadne a už o tom nepřemýšlí.

Jak se vám hrálo pod dohledem kamer? Nevadí vám, že na vás míří jak na střídačce, tak na trestné lavici?
Abych pravdu řekl, tak mě to nechalo úplně chladným. Nijak mi to nevadilo. Myslím si, že na to nikdo nemyslí, že je to v televizi, a že to bude večer ze záznamu.

Co říkáte na to, že média všude upřednostňují Chomutov?
Tak to je spíš otázka pro média a ne pro mě (smích). Ale nevím, proč si vybrala zrovna Chomutov. Ústí vyhrálo suverénně základní část. Nemyslím si, že má Chomutov větší šanci jít do baráže než my.

Jak se vám líbila fanouškovská kulisa?
Je určitě příjemnější hrát před plným stadionem, v takové atmosféře jako byla dnes, než kdyby byl stadion poloprázdný. I diváci z Chomutova k tomu přispěli velmi dobře a naši domácí fanoušci potvrdili, že to jsou velmi dobří fanoušci. Určitě je to příjemné hrát před tolika lidma.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže