Ú s t í n/L. - Slovanu se v pátém semifinálovém utkání podařilo opět famózně skórovat a připsat si další vítězství. Jednu asistenci v zápase si zapsal i třetí nejlepší útočník Lvů v play-off Jan Alinč. Tomu se v devíti utkáních podařilo dvakrát skórovat a devětkrát asistovat. Velice tak Ústečanům pomohl v průchodu play-off. V posledním vzájemném utkání s Hradcem Králové nahrával na gól Pavla Janků.

Lvi se do zápasu vrhli s chutí co nejdříve skórovat a udávat tak tempo utkání. To se jim naneštěstí nepodařilo, jelikož v oslabení inkasovali a Hradec se ujal vedení. „Ten gól padl v našem oslabení a oni hrají přesilovky velmi dobře. My jsme dnes v oslabení těch gólů dostali i víc. Musíme se těch vyloučení vyvarovat,“ postěžoval si na nedůslednou hru dozadu.

Po dvou prohrách v Hradci ani Alinč nebyl v příliš pozitivní náladě. „Nálada nebyla jako před těmi dvěma zápasy, ale věřili jsme, že ten zápas doma vyhrajeme. Nebyl důvod skládat zbraně. Ještě nás čeká jeden zápas, popřípadě další. Ještě není nic rozhodnutého. Teď máme trochu navrch, nálada se zlepší, dáme krátký trénink a půjdeme do Hradce,“ popsal své rozpoložení po dvou nevydařených utkáních. I když měl dva dny na srovnání si všeho v hlavě, nebyl ústecký útočník v nejlepší psychické kondici ani před pátým semifinále. „Před zápasem jsem byl trošičku nervózní, ale jsem rád, že jsme to tady doma vybojovali. Nicméně, ještě nic není vyhráno a my musíme ještě udělat ten poslední krok v Hradci Králové. Ale nehráli jsme dobře. Musíme hrát víc dozadu,“ opět si postěžoval na špatnou hru vzad.

Zajímavostí, které si určitě fanoušci všimli je, že v play-off padá více gólů, než v základní části. Zatímco v sezóně nedokázali Lvi dát Hradci více než dva góly za zápas, v play-off se jim to už třikrát podařilo překonat, a to o hodně. „Sám si to neumím vysvětlit. Sice to je divácky atraktivní, ale my musíme hrát víc dozadu a myslet na to, abychom těch gólů nemuseli dávat zbytečně tolik,“ vyjádřil se střelec dvou gólů v play-off ke střelecké úspěšnosti Lvů, především na domácích utkáních.

Lvi ale zápas ovládli a ve druhé třetině si s Hradcem proti sobě hezky zastříleli. V této třetině padlo dohromady pět gólů tři na straně Slovanu a dva na straně Hradce. Třetí třetinu ale jasně opět ovládli domácí, kteří svému soupeři nasázeli další čtyři góly oproti jejich jednomu. „Oni stále hrají na tri lajny. Myslím si ale, že jim síly nedošly. My jsme dnes měli víc štěstí a proměňovali jsme ty šance. Ale byli jsme často vylučováni, za což jsme obdržovali kontaktní góly,“ postěžoval si Alinč na nedisciplinovanost svých spoluhráčů.

Již podruhé hráči Slovanu nastříleli soupeři devět gólů. Domácí fanoušci se snažili, sec mohli, aby své hráče nabudili ke vstřelení i desátého gólu. Ani tentokrát se to ale nepodařilo. „My to nějak neřešíme, kolik padne gólů. Ani to není tím, že bychom se někdo obával zaplatit za desátý gól nějaký ten peníz do kasičky. Nám jde hlavně o to vyhrát, a kdyby to bylo 1:0, tak budeme i tak šťastní. Takže ať se na nás fanoušci nezlobí.“

Alinč za Ústí nad Labem hraje své první play-off. Jak si jej užívá? „V Kadani to bylo výborné, první dva zápasy s Hradcem taky. Ale teď nejsem v takové pohodě, jak bych si představoval. Ty dva předešlé zápasy mě trochu srazily. Nyní jsem se trochu zvedl, ale je hrozně důležité, abychom hráli celý tým a ne jen jedinci.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže