Ú s t í n/L. - Druhý semifinálový zápas mezi HC Slovan Ústečtí Lvi a HC VCES Hradec Králové skončil pro domácí opět výherně. A ne ledajak. Lvi rozdrtili Hradec 9:1. Výsledkem, který v play-off moc nemá obdoby. Ústeckým se podařilo už v první třetině nasázet soupeři pět gólů. O první z nich se postaral útočník David Pazourek, útočník první pětky a jeden z nejstarších hráčů Slovanu.

Na první gól nemuseli domácí fanoušci čekat tak dlouho, jako v předešlém zápase. Už v páté minutě vstřelil David Pazourek první gól utkání a nastartoval tak domácí brankostroj. „Akce to byla vcelku jednoduchá. Milan Mikulík zabojoval o puk, ale při pohybu mu sjel z hole. Tak jsem ho převzal já a vyjel jsem před bránu a backhandem jsem ho vystřelil a dal jsem góla. Byl jsem šťastný,“ popisuje svůj úvodní gól šestatřicetiletý útočník.

Dále to šlo jak po másle. V osmé minutě dokonce Lvi vstřelili dva góly, poté přidali jeden v minutě dvanácté a poté v devatenácté. Celkem tak Hradci vstřelili pět gólů. „Myslím, že celý zápas rozhodla první třetina. Koneckonců celý zápas byl dobrý, ale ta trocha štěstí, které jsme měli v úvodní periodě, opravdu rozhodla o výsledku. Do konce utkání jsme to jen už hlídali. Byli jsme s hrou spokojeni.“

Hradec ale ve druhém semifinále nepředvedl moc pěknou hru. Zdálo se, jako by jej prvních pět gólů natolik zaskočilo, že zápas téměř vzdali. Hradec ale nebývá týmem, který se vzdává. Pro Slovan se tak od druhé třetiny stal lehkým soupeřem, o čemž svědčily další čtyři branky druhé třetiny.“My jsme se soustředili hlavně na svůj výkon. Hru Hradce jsme moc nevnímali, takže nevím, jestli to vzdal nebo ne. Chtěli jsme navázat na první semifinále, které samozřejmě nebylo úplně bez chyb, ale i tak jsme předvedli slušný výkon. Myslím, že se nám podařilo na tu předchozí hru navázat. Teď ale nesmíme usnout, jak se říká, na vavřínech, protože další zápas opět začíná za stavu 0:0. Čekají nás ještě dva těžké zápasy,“ popsal snahy a kvality svého týmu Pazourek.

Že ale v druhém semifinálovém zápase padne celkem deset branek, to nejspíš nikdo nečekal. V poslední třetině Lvi sice už gól nevstřelili, ale brankář Orct jeden inkasoval. Hradec si tak jen kosmeticky upravil skóre z nevzhledné nuly na jedničku. „Vůbec jsme neočekávali, že by Hradec mohl inkasovat devět gólů. To se čekat prostě nedalo. Jak jsem řekl, o všem rozhodla první třetina, ve které se nám podařilo Hradec zlomit a pak jej už k ničemu moc nepustit. Výsledek 9:1 se ale v play-off moc často neobjevuje,“ zhodnotil stav skóre mile překvapený domácí útočník.

Celá série se nyní přesune na východ Čech, kde Lvy čekají další dva duely s Hradcem. Hradec bude hrát na svém vlastním ledě, kde to zná přece jen lépe. Slovan se musí pečlivě připravit na vypjatá utkání, do kterých bude muset dát všechno. Než ale na led nastoupí, čeká jej dlouhá cesta autobusem. „Cestování trochu energie ubírá, ale máme štěstí, že je to jen jediná cesta tam a navíc, že to není příliš daleko. Takové cestování k hokeji prostě patří.“

Hrát play-off je snem každého týmu všech lig. Je to část sezóny, kde hra není hrou, ale opravdu soubojem, ze kterého vzejde jen ten nejlepší. „Na všechny zápasy se moc těším. Hraje se play-off, jde do tuhého a myslím si, že pro každého hokejistu je lepší, když hraje zápasy, ve kterých jde už o všechno. Každá chyba může být fatální, jsou to sice nervy, ale pocit z výhry je o to silnější,“ okomentoval své pocity z napětí, které doprovází celé play-off.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže