Ú s t í n/L. - Ve druhém semifinálovém utkání mezi Slovanem a Hradcem Králové hájil ústeckou branku Zdeněk Orct. Tento zkušený brankář si poradil s dvaceti střelami a pouze jedinkrát inkasoval. Čisté konto udržoval v průběhu celého zápasu, až osm minut před koncem ho prostřelil Kadlec. „V podstatě bych řekl, že to byla kombinace mojí chyby a chyby jednoho našeho obránce. Ale hlavu si z toho nedělám,“ usmíval se po zápase Orct.

S dnešním zápasem a průběhem vůbec musíte být hodně spokojení. Čekal jste tak hladký průběh?
Tak to určitě ne. Ten zápas ovlivnila samozřejmě hned ta první třetina. Já jsem šťastnej, protože kluci hráli i včera výborně a dneska ten výkon ještě vygradovali, takže já jsem spokojenej.

Když se podíváte celkově na dnešní zápas. Byla by hodnocení tohoto zápasu jen kladná?
Já si myslím, že určitě. Tam není opravdu nic, co bychom tomu vytkli. Možná něco ve třetí třetině, ale to je daný tou koncentrací, že z naší strany už nebyla taková, ale vzhledem k tomu, jaký byl ten stav, tak tomu není co vytknout. Hlavně, abychom neusnuli na vavřínech.

Kde si myslíte, že má Hradec největší slabinu? Je to na postu brankáře?
Ne, to si určitě nemyslím. Já si myslím, že to brankářům útočníci ani obránci moc neusnadnili. Celá ta jejich hra byla dneska taková divná. Ale jak říkám, celý to bylo ovlivněný tím, že nám tam v první třetině napadaly ty góly a Hradec to pak dost vypustil. A myslím si, že se pak už soustředili na další zápas. Takže ty brankáře bych spíš politoval.

Ve druhé třetině na vás ujížděl nikým nebráněn Budínský. Neproběhlo vám hlavou, že musíte udržet nulu?
Nenene. Tak samozřejmě, ono to je příjemný, když se udrží ta nula. Byla by příjemná, kdyby byla (smích). Ale určitě mi to hlavou neproběhlo. Já bych byl za nulu radši v nějakých rozhodujících zápasech, když by výsledek byl o gól a mně by se to podařilo chytit, ale tady o nic nešlo.

Co říkáte na vyloučení ústeckých hráčů? Při vyloučení Martina Šagáta jste se hodně rozčiloval…
Noo, řekl bych, že je to hodně na pováženou. Hlavně to, že máme hodně vyloučenejch. Otázkou je, jestli to fauly byly nebo ne. Ale prostě byly odpískaný a my si na to musíme dávat bacha. A samozřejmě tomu ti rozhodčí moc nepomohli. Je divný, když vyhrajete 9:1, tak máte víc vyloučených, než soupeř.

Trenér vás s Dušanem Salfickým střídá po jednom zápase. Není to spíše na škodu, když nejste tolik v zápasovém tempu?
Já si myslím, že určitě ne. Já jsem spokojený s tímhle průběhem. Já jsem byl na to připravenej už od začátku sezóny, že se budeme střídat a trenéři to takhle praktikujou dál a já jsem řekl, že prostě to, co řeknou trenéři, tak já budu dělat a mně to i docela vyhovuje.

Věříte, že v Hradci vyhrajete oba dva zápasy?
No (úsměv), já bych byl rád, kdybychom vyhráli alespoň jeden zápas, ten první. A pak se uvidí, co dál. Ale doufám, že jeden vyhrajem, a kdybychom vyhráli oba, tak by to bylo samozřejmě super. Ale to tady můžu vyprávět, co chci, my to musíme odvést na ledě.

Není pro soupeře dnešní výsledek až příliš krutý? Nebo si to zasloužil?
Tak on je ten výsledek prostě takovej, jakej je. Ale samozřejmě krutej ten výsledek je. Devět jedna v play off asi není na tu pohodu úplně ideální. Ale napadalo to tam, napadalo. Doufám, že jsme si ještě něco nechali na zápasy v Hradci (smích).

Osm minut před koncem jste inkasoval gól. Nemrzelo vás, že celý zápas držíte nulu, a pak z ojedinělé šance Hradce dostanete ke konci zápasu gól?
Jako mrzelo mě to samozřejmě. On ten výsledek byl už jasnej, takže bylo těžký se koncentrovat, jak hráči, tak já. V podstatě bych řekl, že to byla kombinace mojí chyby a chyby jednoho našeho obránce. Ale hlavu si z toho nedělám (úsměv).

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže