Ú s t í n/L. - Trochu nešťastnou pozici mají v semifinálové sérii hradečtí brankáři. V brance se točí jako na kolotoči. V prvním semifinálovém utkání se do branky postavil jako jednička Tomáš Vošvrda, ale po šestém inkasovaném gólu byl vystřídán Filipem Luňákem. Ten hájil hradeckou branku i ve druhém utkání, ale třetí gól Ústeckých ho vyhnal na střídačku. Opět ho nahradil Vošvrda, ale vydržel tam jen necelé dvě třetiny a v závěrečném dějství stál v brance Hradeckých opět Luňák.

Tomáši, prohrávat po první třetině 5:0 musí být jako noční můra. Čekali jste, že na vás Ústí takhle vlétne?
Určitě si myslím, že jsme to čekali. Ústí je doma silný a chtělo vést 2:0 na zápasy a my jsme předvedli to, co jsme předvedli.

Co se vám honilo hlavou, když jste šel do brány za stavu 3:0?
Hlavně jsem si říkal, že nesmím dostat gól, rychlý gól. Že to musím co nejvíc oddálit. No a přijdu tam a dostanu takovej blbej gól z úhlu, takže tím jsem určitě týmu nepomohl.

Do konce třetiny jste ještě dvakrát inkasoval. Nezamávalo to s vaší psychikou?
Jsou zápasy, kdy se vám daří a jsou zápasy, kdy tam padne úplně všechno a dneska tam padlo úplně všechno. Bohužel.

Co vám říkal trenér v kabině po první a vlastně i po druhé třetině?
Říkali jsme si pořád to samý. Že musíme tu hru zjednodušit a že se pokusíme nedostat góla. A hned ve druhý třetině jsme dostali další čtyři. Uvidíme, co do dalších zápasů. Nesmíme mít tolik vyloučených, protože má Ústí hodně silný přesilovky. Celkově musíme tu hru zlepšit o nějakých 400%.

Co vám proběhlo hlavou po tom sedmém inkasovaném gólu? Na chvíli jste schoval hlavu v rukách… Nechtěl jste, aby už byl konec zápasu?
Tak aby byl konec… když to vezmu i z té druhé stránky, tak i takové zápasy se vám hodí, je to zkušenost. Buď to s váma zamává psychicky nebo nezamává. Je to prostě play off. Dostali jsme hodně gólů, ale příští zápas to může být zase opačně. Musíme se zvednout a jít do dalších zápasů úplně jinak.

Dá se něco vyčíst hradeckým obráncům?
K tomu já se vyjadřovat nemůžu. Já můžu hodnotit jenom sám sebe a nebudu hodnotit spoluhráče. Od toho tu jsou jiní, aby to zhodnotili.

Do třetí třetiny nastoupil v brance váš kolega. Bylo to vaše přání nebo o tom rozhodl trenér?
Mé přání to určitě nebylo. Řekl nám to trenér, že tam půjde Filip a naštěstí tu třetinu zvládl na jedničku, že nedostal gól. A že jsme ubránili tu desítku.

Dá se z dnešního zápasu odnést nějaké ponaučení?
Určitě se v každém zápase ponaučíte z chyb. Jak z vlastních, tak celého týmu. My víme, že k tomu dalšímu zápasu musíme přistoupit úplně jinak. Teď se musíme soustředit na ty dva zápasy doma, protože ty budou pro nás extrémně důležité. Určitě nechceme skončit po čtyřech zápasech.

V play off rozhoduje fyzická kondice. Jak jste na tom vy?
Tak i tak jsme tam měli nějakou pauzu, měli jsme tam dva dny volna, takže odpočatí jsme. Na to se nemůžeme vymlouvat. Chtěli jsme do semifinále, chtěli jsme bojovat a chceme bojovat a budeme bojovat až do samotného konce. Především bychom se měli omluvit fanouškům, kteří sem za námi přijeli 200 kilometrů a my dneska nepředvedli zrovna pěknou hru.

Celkem jste dostali 15 gólů. Není to na play off příliš?
Když to vezmu z mého osobního hlediska, tak já jsem dostal za necelé dva zápasy 12 gólů a to je strašně moc. Nemůžu se na nic vymlouvat. Prostě já osobně nemůžu dostat v play off dvanáct gólů, to prostě nejde.

Vidíte nějaký rozdíl mezi Hradcem a Ústím? Je zde nějaký?
Rozdíl tam asi je, že jo, když dali 15 gólů. Takže tam ten rozdíl je, jde to znát. Ale my musíme začít hrát ten náš hokej, co si říkáme v kabině a celkově to zlepšit.

Má někde Slovan nějakou slabinu?
Pokud jo, tak by nám to mohli říct, abychom ji mohli využít (smích).

Kde naopak vidíte tu sílu Ústeckých Lvů?
Síla je určitě v útoku. Tam mají mnoho zkušených hráčů, kteří umí vystřelit a dát gól. Ale to my taky máme. Když se podíváme na náš útok, tak ten je taky neskutečnej. Takže útoky mají oba dva mančafty silný. Ústí se teď ty dva zápasy povedly, že dali patnáct gólů. Uvidíme, jaký budou ty příští zápasy. My se teď podíváme s Filipem Luňákem na ty góly, co jsme dostali a musíme se z toho ponaučit a zlepšit.

Co je potřeba vypilovat do dalších zápasů?
Vypilovat (úsměv)… to bychom se asi měli zeptat pana Višňáka (trenér gólmanů Hradce, pozn. red). My se na to podíváme, pobavíme se o tom a musíme zlepšit cokoliv, co nám pomůže.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže