Ú s t í n/L. - Předloni se na pár zápasů objevil ve Slovanu, vloni působil převážně ve Vrchlabí. Do Ústí nad Labem se vrátil na začátku letošní sezóny, kde se ukázal být plnohodnotným členem týmu. V Základní části nasbíral celkem devětadvacet kanadských bodů a v play-off se svými čtyřmi góly a pěti nahrávkami vede ústeckou tabulku. Ani v prvním semifinálovém utkání s Hradcem nezůstal pozadu a připsal si jeden vstřelený gól. O koho se jedná? Nejde o nikoho jiného, než o útočníka Roka Pajiče.

Ve čtvrtfinále vstřelil celkem tři góly a na pět nahrával. Nyní si připsal gól další. Po ukázkové souhře s kapitánem Kloboučkem vsítil druhou branku domácích. „Tam jsme byli dobře v pohybu, takže jsme jim rozhodili obranu. Dali jsme si pár rychlých nahrávek, a i když třeba nebyly přímo na hůl, tak jsme se přes jejich nalomenou obranu i tak dostali. Já jsem dojížděl k bráně a vidím, že Honza stál sám u tyčky. Tak jsem mu tam najel, on mě zahlédl, přihrál mi a já jsem to tam zavěsil,“ popsal svůj gól útočník ze Slovinska.

Jeho útočná nálada stále trvala a o chvíli později si připravil vyloženou šanci. Smůla jej ale připravila o další úspěch, když po obdržení puku v prostoru kruhu pro vhazování zachytil kotouč a z ostrého úhlu vypálil na hradeckého brankáře Vošvrdu. Po této střele ale nebylo slyšet burácení fanoušků z dalšího gólu, nýbrž zazvonění břevna hradecké branky. „To mě moc mrzelo, protože to bylo opravdu jen o vous. Udělal jsem v té šanci vše, co bylo v mých silách a možnostech. Někdy ale člověk nemá tolik štěstí a holt se stane, že to tam nespadne,“ politoval těsně neúspěšnou šanci Pajič.

Zápas se i tak díky všem hráčům na ledě vyvíjel slibně a nakonec skončil vítězstvím domácích. „Bylo důležité, že jsme dali dva úvodní góly a vedli jsme 2:0 a také, že jsme hned zezačátku ubránili přesilovku 5 na 3. Myslím si, že to byly nejdůležitější momenty utkání,“ vyzdvihl útočník hlavní momenty zápasu.

V základní části se úspěšnost Lvů proti Východočechům diagonálně snižovala, avšak pokaždé na něm urvali alespoň jeden bod. „V základní části jsme Hradci nedali víc než dva góly, protože jsme neproměňovali šance. To jsme dneska napravili, takže to byl ten hlavni rozdíl mezi základní částí a play-off ve vzájemných zápasech.“ Play-off je ale část, kdy většina týmů mění své taktiky a hraje trochu jinou hru, než hrála doposud. Přece jen, teď jde opravdu o vše. „Tak my víme, jak Hradec hraje, takže jsme je měli částečně přečtený. Nezdáli se byt agresivnější, ani se mi nezdálo, že by změnili nějak svůj herní systém,“ zhodnotil Pajič hru Hradce.

Na rozdíl od Hradce měli Lvi delší volno, měli více tréninků a delší čas se na Hradec připravit. Na druhé straně Hradci zůstalo v krvi zápasové tempo. „Pro mě je lepší mít volno, protože můžu relaxovat, pak natrénuji a jdu zase na to, ale někomu třeba vyhovuje ta varianta stálého zápřahu. Je to hodně individuální.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže