Ú s t í n/L. - Ústečtí Lvi přesně před devíti dny porazili v rámci čtvrtfinále Kadaň 4:0 na zápasy a postoupili tak do semifinále. Na soupeře si museli ještě chvíli počkat, protože duel mezi Hradcem Králové a Třebíčí byl vyrovnaný a rozhodl zde až šestý zápas. Do vítězného konce to nakonec dotáhli hokejisté z Hradce Králové. Soupeře znají Ústečtí velmi dobře. Se stejným soupeřem se utkali i loni v rámci semifinále, které Ústí vyhrálo 4:2 na zápasy. Jak dopadne tato série letos? Budou to opět Ústečtí Lvi, kdo postoupí do konečných finálových bojů?

Porovnání týmu po základní části

34-6-3-3 celková bilance 20-6-6-14
1. postavení v tabulce 4.
117 získané body 78
190:96 skóre 142:121
12:1 (Tábor) nejvyšší výhra 6:1 (Havl. Brod)
0:5 (Benátky) nejvyšší prohra 2:9 (Kadaň)
1 utkání bez vstřelené branky 2
5 utkání se shut-outem 2
Jan Alinč; 41 (14+27) nejproduktivnější hráč Jaroslav Roubík; 45 (21+24)
Pavel Janků; 23 nejlepší střelec Jaroslav Roubík; 21
Milan Mikulík; Jan Alinč 27 nejvíce asistencí Martin Koudelka; 26
Zbyněk Sklenička; 87 nejtrestanější hráč Martin Koudelka; 66
Zdeněk Orct 93,59%; Dušan Salfický 91,37% úspěšnost brankářů Filip Luňák 93.18%
Zdeněk Orct 1,91; Dušan Salfický 2,51 průměr inkas. branek Filip Luňák 2.57

Hradec ve čtvrtfinále

Ve čtvrtfinále čekala hokejisty Hradce Králové nastartovaná Třebíč. Čtvrtfinálová série mezi těmito soupeři nebyla pro slabší povahy vůbec vhodná – v prvním zápase využila Třebíč hradecké zaváhání a vyhrála na soupeřově ledě 4:1; o vítězství rozhodli Třebíčtí až ve druhé třetině, kdy během devíti minut vstřelili všechny čtyři branky. Ze druhého vzájemného duelu už odcházeli hradečtí hokejisté jako vítězové; v tomto zápase si domácí pohlídali těsný výsledek 3:2. Nejdivočejší duel se odehrál na ledě Třebíče, kdy třebíčtí hokejisté porazili Hradec vysoko 10:4; už v první třetině bylo jasné, že si v tomto zápase diváci užijí gólové hody, jenom v první třetině padlo celkem sedm branek (5:2), hattrickem se blýskl vítkovický útočník ve službách Třebíče Ondřej Šedivý. Ve čtvrtém vzájemném duelu naopak Hradečtí využili zaváhání Třebíče a napravili si reputaci z předchozího zápasu. V pátém a šestém čtvrtfinále už kralovali Hradečtí (6:3, 6:1) a postoupili tak do semifinále, kde na ně čeká, stejně jako loni, Ústí nad Labem.

Opory Hradce

Základní a nadstavbovou část zcela ovládl kapitán Hradeckých Jaroslav Roubík, který vynechal pouze tři zápasy. I přesto se usadil na první příčce se 45 body (21+24). O celých deset bodů pozadu zaostal další z útočníků - Martin Koudelka (9+26). Pouze o bod míň nasbíral Jiří Kadlec (17+17).

V play off se o první příčku dělí celkem čtyři hokejisté, kteří nasbírali shodně bodů (3+4) – Vít Budínský, Martin Koudelka, Jiří Kadlec a Daniel Volráb. Na paty jim šlape Jan Hruška s Jaroslavem Roubíkem, kteří nasbírali bodů 6. Mezi nejproduktivnější obránce play off patří Milan Karlíček, který se pyšní 5 body (1+4).

Předchozí vzájemné duely

V letošní sezóně se utkal Slovan s Hradcem celkem čtyřikrát. První vzájemný duel vyhráli Ústečtí Lvi hladce 2:0. Ani ve druhém zápase nepoznal Slovan hořkost porážky, když zvítězil těsně 2:1. Ve třetím vzájemném duelu už ústečtí hokejisté potrápili nervy nejednoho fanouška – po šedesáti minutách hry nenašel zápas vítěze, nerozhodlo ani prodloužení. Tak se mezi sebou utkali hokejisté v samostatných nájezdech, kdy se nakonec z výhry radovali Ústečtí Lvi díky trefě Heřmana. Až v posledním zápase okusili Hradečtí, jak chutná výhra. Ale ani tentokrát neodjel Hradec domů s plným počtem bodů. Zápas opět dospěl až do samostatných nájezdů, kde byli tentokrát úspěšnější hradečtí hokejisté.

Sestavy z posledních zápasů

HC Slovan Ústečtí Lvi: Orct - Gureň, Gýna, Klobouček, O. Kříž, Němeček, Novotný, Pojkar, Sklenička - Alinč, Heinisch, Hovorka, Kloz, P. Kříž, Mikulík, Pajič, Pazourek, M. Pšurný, Přeučil, Šaffer, Šagát.

HC VCES Hradec Králové: Vošvrda - Karlíček, Křetínský, Seidl, Hendrich, Táborský, Filip, Lesák - Hruška J., Roubík, Kadlec - Budínský, Koudelka, Volráb - Malý, Moskal, Hruška O.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže