Ú s t í n/L. - Předposledním přípravným utkáním Ústeckých Lvů bude souboj s Berounskými Medvědy. Berounští prokázali v posledních zápasech výbornou formu a tak získání jejich skalpu rozhodně nebude jednoduchou záležitostí. Ústečtí hokejisté se jej pokusí získat v duelu, který se hraje na berounském ledě ve středu 1.9. a začíná netradičně v 11:30.
Od porážky, kterou ve vzájemném přípravném utkání Medvědům uštědřili po brankách Vlčka a Kubeše Lvi v poměru 0:2, je možné pozorovat vzestup formy hokejistů od Berounky. Po zmíněné porážce se jim totiž podařilo porazit HC VČE Hradec Králové, extraligový HC Chemopetrol Litvínov a BK Mladá Boleslav.

Kromě motivace vrátit Lvům porážku je střetnutí pro Berounské důležité také z toho důvodu, že se jedná o generálku před začátkem nového ročníku 1.ligy, v němž se v prvním kole střetnou se soupeřem z nejtěžších, ještě loni extraligovým týmem HC České Budějovice.

Vedle mediálně již dostatečně známého příchodu mnohonásobného reprezentanta Bedřicha Ščerbana obohacují soupisku Berouna dva hokejisté z pro nás exotické země - Japonska. Jsou jimi útočníci Hirojuki Čiba a Tetsuja Saitó, kteří se již také dokázali v přípravě gólově prosadit. Oba hokejisté jsou v Berouně díky kontaktům trenéra Otakara Vejvody, jenž v zemi vycházejícího slunce v minulosti působil u týmu Furukawa Denko. Kádr naopak opustil zkušený brankář Jaroslav Kameš, který týmu výrazně pomohl v posledním play-off, a který přichází na post gólmanské dvojky Pardubic. Také se nepodařilo udržet útočníka Ladislava Gengela, mířícího do Vsetína. V přípravě se již neobjevili ani třetí nejproduktivnější hráč Medvědů v loňském ročníku Martin Frolík s obráncem Jiřím Jelínkem, oba se prosadili do kádru kladenského Rabatu.

Změny se udály také na berounském zimním stadiónu, kde budou mít diváci k dispozici více míst, protože zde v průběhu letní přestávky vyrostla nová tribuna k sezení a zvýšila tak kapacitu nejmenšího prvoligového stadionu.

V sestavě Slovanu se stále ještě neobjeví zranění útočníci Tomáš Sýkora s Milanem Buďou. Silně motivační náboj bude mít utkání pro bývalého útočníka Lvů Martina Tvrzníka, který se v pondělí zapojil do přípravy Medvědů.

Dosavadní výsledky Berouna v přípravě na nadcházející sezónu:
Litvínov - Beroun 8:1
Pardubice - Beroun 4:1
Beroun - Jágr Team 6:8
Beroun - Kladno 1:7
Ústí nad Labem - Beroun 2:0
Beroun - Hradec Králové 4:3
Beroun - Litvínov 2:1
Mladá Boleslav - Beroun 3:4
Slavia - Beroun 2:1

Širší soupiska Berouna:
Kopřiva (Handl, Pőpperle) - Černý, Vaněček, Ščerban, Braniš, Kašák, Sláma, Ovčačík - Toma, Červenka, Besser, Křesťan, Eiselt, Horčička, Slížek, Novotný, Pabiška, Jech, Kukla, Kříž, Kašpar, Zuziak, Čiba, Saitó, Langhammer.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže