Ú s t í n/L. - Do prvního čtvrtfinálového zápasu zbývá ještě pár dní. Hráči pilně trénují a trpělivě čekají na soupeře, který vzejde z osmifinálové skupiny. Bude to Vrchlabí? Tábor? Kadaň? Jak hráči, tak i fanoušci si musí ještě nějaký ten den počkat. A jaké má Slovan v play off šance na úspěch? A jaké jsou letos vůbec ústecké ambice? O tom všem jsme si popovídali s koučem Ústeckých Lvů Petrem Rosolem.

Pane trenére, play off se blíží. Budete dávat hráčům více do těla?
Tak tenhle týden jsme řekli, že uděláme spíše o vytrvalosti. Takže tenhle týden dostávaj dost zabrat – úterý, středa, čtvrtek máme dvoufázové tréninky. Takže si myslím, že toho budou mít dost.

Připravili jste pro hráče nacvičování nějakých speciálních akcí?
Teď ještě ne. Tenhle týden se právě věnujeme ještě spíše té fyzičce. Speciálnímu nacvičování se budeme věnovat až příští týden.

Necítíte vy osobně určitou nervozitu před play off?
Zatím nee, zatím nee. Ale myslím si, že pak určitě taková ta správná zdravá nervozita bude.

Je něco, čeho se před play off bojíte?
Nebojím se ničeho (smích). Já už jsem velkej kluk (smích).

V play off hraje většina týmů tvrdě. Jste připraveni na tento styl hry?
Určitě. My se musíme přichystat jak psychicky, tak fyzicky, protože nás soupeři určitě budou provokovat. Ale my se nesmíme nechat, abychom nebyli hodně vylučovaný a hráli jsme zkrátka v pěti. Protože když budeme hrát v pěti, tak nás neporazí. Když budeme hrát ve čtyřech, tak nás porazí kde kdo.

Budete praktikovat i vy hru více do těla?
Samozřejmě se tomu musíme přizpůsobit. I když naše síla není v nějakém tom bourání. Nebo ne síla, my upřednostňujeme jiný hokej a zkrátka si myslím, že se soupeř bude muset přizpůsobit nám. Soupeř bude určitě hrát tvrdě, ale my se tomu určitě přizpůsobíme, protože máme taky silný hráče.

Je trénování v play off náročnější než v průběhu sezóny?
Nee, je to úplně stejný. Je tam třeba rozdíl v tom, že se hrají dva zápasy za sebou, takže ten rytmus je malinko jiný než v základní části sezóny, kde je pravidelný – hraje se středa, sobota, někdy vložený pondělí, takže tohle bude malinko jinačí, ale myslím si, že s tím nebudeme mít problémy, abychom se tomu přizpůsobili.

Kdybyste měl zhodnotit základní i nadstavbovou část. Byla by tato hodnocení kladná?
Tak já si myslím, že určitě ty klady by převažovaly nad těma záporama. Ale úplně ideální to také nebylo.

Když se podíváte na tým jako na celek. Myslíte si, že má na to, aby vyhrál 1. ligu a postoupil do baráže o extraligu?
Tak stát se může všechno. Ale myslím si, že na to máme. Ale samozřejmě hokej je hokej a nikdo neví dopředu, jak to dopadne, protože kdyby to diváci věděli dopředu, jak to dopadne, tak by na ten hokej asi nechodili, kdyby věděli, že vyhraje ten nebo prohraje tamten. Takže stát se může cokoliv, ale určitě se o to pokusíme.

V čem si myslíte, že je hlavní síla vašeho mužstva, například oproti Chomutovu?
Já si myslím, že to je ve vyrovnanosti. Že nemáme jenom jednu lajnu, na kterou bychom spoléhali, že když to nevyjde, tak bychom se trápili. Já si myslím, že kterákoliv lajna je schopná zápas rozhodnout nebo dávat góly a vzít to na sebe.

Sledujete spodní příčky tabulky v extralize?
Určitě je sleduju, ale těžko říct, kdo tam bude. Já si myslím, že tam zahučí Kladno nebo Mladá Boleslav.

Je nějaký tým, který byste si přál do případné baráže?
(smích) To je ještě daleko. Samozřejmě jsem o něčem přemýšlel, ale opravdu je to daleko a my máme hotový teprve první krok, že jsme vyhráli základní část. Teď máme před sebou druhý krok, porazit soupeře, který nám přijde do čtvrtfinále.

Než začne play off, tak máte téměř dva týdny volna. Nemyslíte si, že to může být problém proti rozehranému soupeři?
Tak zase ten rozehranej soupeř může mít nějaký zraněný, můžou být trošku unavený. Takže ono to vyjde tak nastejno.

Kdo si myslíte, že se s vámi potká ve čtvrtfinále?
Težko říct. Může to být Vrchlabí, Tábor, Kadaň. Já si myslím, že z těchto soupeřů to někdo bude.

Až budete vědět, na jakého soupeře narazíte. Budete se na něj nějak speciálně připravovat?
Všechny zápasy základní části jsme hráli naším stylem, takže já si myslím, že soupeř by se měl přizpůsobit nám a ne my soupeři. Jsme natolik silný a sebevědomý mužstvo, že to musíme zvládnout.

Myslíte si, že budete dobře připraveni do dalších bojů?
Snažíme se o to. A já jsem přesvědčen, že ano.

Máte nějaké přání před play off?
Vyšplhat se co nejvýš.

Podle jednoho fanouška jsou vaše přesilové hry nudné a pasivní. Myslíte si, že je to tak?
K tomuto bych se ohradil. Já si myslím, že jsme měli jedny z nejproduktivnějších přesilovek (nevím teda přesně statistiky). Já vím, že by fanoušci rádi viděli při přesilovce, jak to dáváme do prázdný brány, ale bohužel se dneska ty přesilovky takhle nehrajou. Je to hrozně těžký. Takže my hrajeme ty přesilovky jednoduše, dáváme to na modrou čáru, vystřelujem to na bránu a z dorážek dáváme góly. Ale já si myslím, že jsme hráli dost přesilovek a dost zápasů jsme díky těm přesilovkám otočili. Možná, že jsou nudný pro oko diváka, ale rozhodně si nemyslím, že jsou neúčelný.

Spousta fanoušků očekávala příchod Tomáše Micky, ale nakonec se Micka objevil v Ústí pouze jako divák. Jednali jste s ním?
Jeho příchod byl na spadnutí. Ale bohužel v posledním zápase, kdy se rozhodovalo, jestli k nám půjde nebo nepůjde, a já jsem se byl na něj podívat v Litvínově, tak on dal v tom zápase hattrick a Budějovice si ho tím pádem nechaly. Ale už to bylo opravdu na 90% na spadnutí, už měl našlápnuto sem, ale bohužel pro nás dal v tom zápase tři góly, tak zůstal v Budějovicích.

Máte vypsané nějaké odměny v případě výhry?
Nemáme nic. Jedině za vítězství v play off je tam nějaká odměna, jinak nic.

Mají hráči připravený nějaký rituál na play off?
Tak to není otázka na mě. Ale viděl jsem v kabině na nástěnce, že si hráči musí nechat vousy (smích).

Je něco, co byste vzkázal fanouškům?
Aby přišli v co nejhojnějším počtu. Aby nás podpořili, i v těch chvílích, kdy se zas až tak dařit nebude a my budeme potřebovat jejich pomoc, tak aby nám pomohli.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže