Ú s t í n/L. - Ústečtí Lvi dominují první lize. Základní část soutěže ovládli s mohutným náskokem, napotřetí si podmanili pozici vládce Severu. Herní pohodu jim nevzalo ani sobotní derby v Chomutově. Druhý tým soutěže zdolali po samostatných nájezdech, když o bonusovém bodu rozhodl dvěma proměněnými penaltami obránce Němeček. Podle ústeckého kapitána Jana Kloboučka rozhodla o ústeckém triumfu v úvodní fázi soutěže správná volba klubové politiky.
Slovan dokráčel k suverénnímu vítězství v základní části. To se asi nepředpokládalo...

Tak velký náskok náskok na Chomutov jsem nečekal. Všichni včetně mě věděli, že se o prvenství budeme mydlit s Chomutovem. Ale že na konci základní části bude mezi námi takový rozdíl, jsem nečekal. Zatím se nám daří, není důvod po sobě štěkat. Panuje pohoda.

V čem Ústí předčilo svého regionálního rivala?

Především máme tým delší dobu pohromadě, což vnímám jako lepší cestu než skupování hvězd. Tohle dělala delší dobu Mladá Boleslav, než se poučila. Pak začala stavět kádr a postupně nabalovala další hráče. Model praktikovaný Chomutovem nevidím jako úspěšný.

Chomutov dal v derby příležitost hráčům ze širšího kádru. O jednoduchou záležitost se ovšem nejednalo…

Byl to uvolněný hokej. Už o nic nešlo. Což potvrdilo i to, že proti nám Chomutov postavil půlku Kadaně. Ti kluci se ale na druhou stranu snažili a bojovali. Asi se ještě chtěli probojovat do kádru pro play-off. Z obou stran to nebyl křečovitý zápas, divákům se musel líbit.

Překvapilo vás, že Chomutov nechal své opory odpočinout?

Na tom, že nehrály jejich dvě lajny, bych nic nehledal. Prostě se rozhodli k takovému řešení. Vůbec jsem nepřemýšlel o tom, jak kádr postaví.

Oproti předchozímu vzájemnému duelu na ledě Chomutova jste tentokrát s účelnou hrou čekali, s čím domácí vyrukují…

Pokyny od trenérů byly jasné. Nechtěli, abychom se bezhlavě vrhali do útoků. Nabádali nás k zodpovědné hře zezadu. Pokud se ještě potkáme, taktika obou celků bude stejná. Oni budou bránit na nás a my na ně. Jestliže na sebe ještě opravdu narazíme, bude to hodně vyrovnané.

Chomutov při vaší vyrovnávací brance na 3:3 reklamoval hru vysokou holí. Co si o inkriminované situaci myslíte?

Byl jsem u toho na ledě. Koukal jsem na to od modré čáry. Bylo to velmi nepřehledné. Sám nevím jestli do toho někdo plácl vysokou holí nebo ne. Lítaly tam hokejky, puk poskakoval, takže nevím.

Nyní vás čeká čtrnáctidenní herní pauza. Může týmu pomoct nebo spíše ublížit?

Abych řekl pravdu, je mi to celkem jedno. Osobně to nijak neřeším. Nicméně vím, že někteří kluci by raději zůstali v zápasovém tempu. Po delší pauze jim pak pár zápasů trvá, než se do toho dostanou.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže