Ú s t í n/L. - V deváté minutě třetí třetiny zrušil královehradeckého Rapáče a musel předčasně do kabin. Obránce Jiří Zeman vyfasoval pětiminutový trest a posléze z prostoru střídaček sledoval konec devítizápasové ústecké vítězné šňůry. Hradec Králové lídrovi první ligy srdnatě vzdoroval, v overtimu přežil dvojnásobné oslabení a Karlíčkovým vítězným samostatným nájezdem se postaral o překvapení kola.
Rapáčova diagnóza: Naražená žebra a otřes mozku

V úterý knokautoval Šlégr mladoboleslavského Pabišku, o den později vystavil podobný direkt ústecký Zeman slovenskému legionáři ve službách Hradce - Richardu Rapáčovi. Dvaadvacetiletý útočník byl poté převezen do ústecké Masarykovy nemocnice s podezřením na zlomeninu žeber. To se později nepotvrdilo, hradecký forvard nakonec vyvázl "pouze" s naraženými žebry a otřesem mozku. „Rapáč dostal puk a já jsem ho dohrál. Rozhodčí posoudili zákrok jako úder na hlavu. Podle mého názoru se ovšem o takový úder nejednalo. Mluvil jsem s naším doktorem. Ten kluk měl vyražený dech a bolel ho hrudník. O hlavě nic neříkal, takže ho nebolela. Odjel do nemocnice na rentgen. S hrudníkem žebra eventuálně souvisí. Můj následný trest ve hře tomu neodpovídá,“ říká Zeman.

Slovan poté musel čelit pětiminutovému oslabení, na které později navázal další trest za zdržování hry. Hostující Volráb v početní výhodě srovnal a nasměroval svůj tým k bodovému zisku. „Můj zákrok nebyl rozhodujícím faktorem zápasu. Bylo toho víc. Je až neuvěřitelné, co jsme neproměnili za šance. Vstřelit doma dva góly je málo,“ hřímá.

A to ještě žlutomodří promrhali následné početní výhody, prodloužení zahajovali dvojnásobnou přesilovkou. Lvi soupeře uzavřeli v jeho obranném pásmu. Na gólmana Jágra posílali jeden projektil za druhým. Rozhodnout se jim však nepodařilo. „Prohra opravdu pramení z bídné koncovky. Nevyužité dlouhé přesilovky v závěru to podtrhly. Jestli chceme vyhrát, musíme šance využít a hra pět na tři musí končit gólem,“ nabádá.

Čaroděj Jágr

Neděste se. Do Zlatoparemen Arény nezavítala hokejová megastar Jaromír Jágr. Jeho mladší jmenovec ovšem vizitce útočníka ruského Omsku vytvořil solidní reklamu. Bývalý gólman Mladé Boleslavi nebo druholigového Nymburka totiž v Ústí předvedl možná životní výkon. „Chytal výborně. Na gólmany soupeře se ovšem nesmíme ohlížet. Jejich výkon nás nesmí zajímat. Musíme proměňovat šance za každých okolností,“ má Zeman jasno.

„Hradec byl těžkým soupeřem a potvrdil, že patří do špičky soutěže. Utkání s takovým protivníkem bývají důležitá. Jsou potřeba. Lepší než s celky ze spodu tabulky. Konfrontace s kvalitním hokejem vám více prospěje,“ vysvětluje.

Ústecký bek jinak holduje modernímu hokeji. Jeho útočné sklony jsou pověstné, k ofenzivnímu pojetí hry často přidá i nějaký ten bodyček pro oko diváka. Letos si takhle smlsnul hned na několika protihráčích, některé z jeho hitů si řekli o nominaci v Akci měsíce. Tentokrát se pokoušel minimálně o tři. Neúspěšně. „Nejsem na nikoho vysazený nebo nemám takové úmysly. Ale jsou situace, kdy se člověk dostane do stoje. Pak mu už nic jiného nezbývá,“ svěřuje se.

V Chomutově patrně nebude

Sobotní regionální derby v Chomutově se nejspíše obejde bez účasti bývalého kladenského obránce. „S vedoucím týmu jsem ještě nemluvil, takže nevím, jestli do zápasu v Chomutově zasáhnu. Pokud to byl trest ve hře, budu v sobotu na ledě chybět,“ prozrazuje.

Zeman získal do obrany nového parťáka Gureně. Před ním Slovan posílil nadějný forvard Heinisch. „Gury i Hajnej jsou v kabině super a na ledě nám určitě pomohou. V Třebíči to potvrdili. Každý z nich má přednosti, které můžeme využít,“ uzavírá.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže