Ú s t í n/L. - Podle bývalého útočníka Komety Brno Tomáše Klimta nebude mít moravská metropole problém s udržením v nejvyšší soutěži. Exústecký forvard neskrývá nadšení z náhlé formy Komety a svému bývalému zaměstnavateli přeje samé lepší zítřky. Přestože se stal v říjnu nežádoucím článkem souboru nováčka extraligy.

Byla to lákavá vidina. V minulé sezóně jeho týmu ve finále první ligy vystavil ústecký Slovan stopku, po odkoupení extraligové licence od Znojma si ovšem chtěl užít atmosféru nejvyšší soutěže. Po pouhých devíti zápasech však zamířil do prvoligového Vrchlabí. Vydržet v dresu Komety ještě pět zápasů, završil by magickou metu: 500 startů v extralize… „Jsou důležitější věci,“ kontruje.

Nešťastný konec ve městě posedlém hokejem ho dosud mrzí. Zášť ale necítí. A na dálku drží palce bývalým spoluhráčům. Možná i jeho podpora vynesla Kometě nečekanou formu. Brněnská hokejová organizace, ještě nedávno pasována na odpis, najednou řádně zamíchala extraligovými vodami. Stáhla hrozivou patnácti bodovou ztrátu a na předposlední Kladno nyní ztrácí pouhé dva body. „Začátek sezóny v Brně jsem si samozřejmě představoval jinak. Bohužel jsem nemohl v mužstvu pokračovat do konce sezóny. Stále jsem však v kontaktu s bývalými spoluhráči. Přeji si, aby se Kometa v extralize udržela. Je to tam fantastické. Dělá se tam pro hokej všechno,“ vypráví.

Podle Klimta prospělo potencionálnímu ústeckému soupeři v baráži angažování letošního třetího kouče v pořadí. „Vzestupu Komety hodně pomohli noví trenéři v čele s Vladimírem Jeřábkem. Brněnské zlepšení v posledních dvou měsících je viditelné. Bylo otázkou času, kdy skončí úvodní mizérie a přijde zlom k lepšímu,“ tvrdí.

Pro Brno prý nebude letošní extraligová sezóna poslední. „Podle mě nebude mít problémy se záchranou. Jsem rád, že zabralo a celému týmu věřím, že se mu bude dařit,“ doufá Klimt.

Na koho spadne černý Petr a objeví se v dubnové baráži, není stále vůbec jasné. Po vzepření Brna, se do bojů o přežití namočilo Kladno posílené o Libora Procházku a Ladislava Gengela. Vyhráno nemá ani dvanáctá Mladá Boleslav.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže