Ú s t í n/L. - Jeho příběh ústecké fanoušky stále zajímá. Severočeský patriot a legenda klubu se lvem ve znaku, Jan Čaloun se postarala o nejzapeklitější kauzu letošního prvoligového ročníku. O jeho nelehkém působení ve Vrchlabí exkluzivně promluvil bývalý kouč Slovanu a současný Čalounův nadřízený – Jindřich Setikovský.

Čalounovi tahle konfrontace snad není souzena. Bývalá ústecká ikona se ani na čtvrtý pokus nedočkala žhavého souboje proti klubu, ve kterém s hokejem začínala. Jednou se údajně někdejšímu neúprosnému střelci postavila do cesty viróza, jindy nastřelený kotník. Ve středu měl být znovu zraněný. Později sám prozradil, že se nevešel do třech formací.

Do složité situace přinesl záblesk světla vrchlabský asistent trenéra Setikovský. „Honza měl ve Vrchlabí problémy. Nechci to však dále specifikovat. To je spíše záležitost vedení. Je sice nejlepším střelcem Vrchlabí, ale jeho roky jsou znát. Bojujeme o play-off. Ve vyřazovacích bojích nás případně čekají těžké a vyhrocené zápasy,“ vysvětlil.

Setikovský navíc připouští, že Čalounův herní styl není pro Vrchlabí ideální. „Umí vstřelit branku, ale jeho hra je po celý život postavená jako volné pravé křídlo. Moc nebrání. Má dobrou koncovku, ale šance mu musí celá pětka vypracovat. Hokej je ovšem kolektivní sport, ne individuální,“ podotkl.

Někdejší kouč Plzně nebo Šumperku prozradil, že hodlá stavět na jiných hráčích. „Mužstvo jsme spíše postavili na agresivnějších typech, kteří sice tolik neoplývají hokejovostí, ale hrají jiným způsobem. A Čaloun se poté už do koncepce nehodí,“ vyřkl ortel.

Trenér nepotvrdil ani nevyvrátil spekulace, že Čaloun do vzájemných zápasů s Ústím nastoupit nemůže, vzhledem k tomu, že ve Vrchlabí působí v rámci hostování právě ze žlutomodrého tábora. „To je věc manažera Kmoníčka. Tohle jako trenér nevím,“ pokrčil rameny.

Setikovský se po delší době vrátil na místa, kde před několika lety působil. Své hokejové metody se snažil na své tehdejší ústecké svěřence přenést v sezónách 2002-2003 a 2003-2004. Po letech zavzpomínal na své účinkování na severu Čech. „Ve Slovanu jsem působil dvě a půl sezóny. Zázemí, jako kabiny, posuzovat nemohu. Zimák se ale zrekonstruoval a změnil. Je znát, že se v Ústí dělá vše pro postup do extraligy,“ pochválil.

Na adresu současného vládce soutěže navrch přidal několik poznatků. „Ústí je kvalitní mančaft. Po zásluze vyhrálo základní část. Má kompaktní čtyři pětky. Hraje jednoduchý, účelný hokej. Tlačí se do branky. Je trénované a vyspělé mužstvo. Na každý tým, který sem přijede, čeká těžká práce,“ uzavřel.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže