Ú s t í n/L. - Po jedenácti dnech se znovu potkají na ledě hokejisté Slovanu a Děčína. Zatímco v zápase se Salzburgem stáli spolu pod hlavičkou HC Děčín na jedné barikádě proti nováčkovi nejvyšší rakouské soutěže, nyní spolu vybojují vzájemný duel, který bude zároveň rozloučením Ústeckých Lvů s děčínským útočištěm. Utkání hrané v úterý 24.srpna začíná v 17:00.
HC Děčín, působící ve druhé lize, obsadil v loňské sezóně páté místo ve skupině Západ, čímž si zajistil účast v play-off. V prvním kole ale nestačil na tým NED Hockey Nymburk a podlehl mu hladce 2:0 na zápasy po dvou shodných výsledcích 0:4

Nejproduktivnějším hráčem Děčínských v loňském ročníku druhé ligy byl útočník Jaroslav Hašek, který nasbíral 36 kanadských bodů za 22 gólů a 14 přihrávek. Zdatně mu sekundovali Marcel Tomeček s Alešem Havlíkem, kteří nasbírali 26, resp. 25 bodů.

Díky úzké spolupráci obou klubů se v dresu Ústeckých Lvů v závěru loňského ročníku dva z těchto hráčů objevili. Byli to Hašek a Havlík, kdo pomáhali hokejistům Slovanu v nepříjemné situaci malého počtu hráčů vyřadit v play-off Olomoucké.

V přípravě na letošní sezónu dosahují Děčínští střídavých výsledků. Zatím podlehli ambicióznímu týmu Mostu 3:4, Klášterci 1:3 a právě Salzburgu 3:5. Naopak porazili Teplice 4:1 a podařila se jim odveta s Kláštercem 4:2.

V utkání se s nejvyšší pravděpodobností neobjeví Milan Buďa, který si natáhl stehenní sval v zápase s Mladou Boleslaví, a také start Tomáše Sýkory je vzhledem k poraněnému kotníku nejistý. Jedním z témat zápasu bude otázka, zda se kapitánovi a nejlepšímu střelci Lvů v minulé sezóně podaří zlomit střeleckou smůlu, která ho zatím v přípravných zápasech provází.

Soupiska Děčína: Volke - Bedan, Havlík, Luka, Svatoš, Havlíček, Černý, Petlák, Vorel - Hašek, Vaníček, Tomeček, Stibor, Werner, Filipovský, Franěk, Karli, Kratochvíl, Hlavička, Pokorný, Jurda

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže