Ú s t í n/L. - Dělí je od sebe jedenáct let, ale přece jen mají cosi společného. Oba dali hokeji sbohem, po roce se však vrátili. Zatímco slavné návraty brankářské legendy Dominika Haška už nikoho nepřekvapí, v obnovenou hokejovou premiéru kadaňského gólmana Kamila Jariny už možná leckdo nevěřil. Tenhle severočeský patriot ovšem senzačně vládne statistikám prvoligových strážců brankoviště. A ve středu se představil na ústeckém ledě.

Jarina potvrdil, že jeho vedení v brankářských statistikách není náhodné. Ve druhé třetině musel čelit drtivému tlaku Ústeckých Lvů a díky němu mohla Kadaň ve třetí třetině pomýšlet na úspěch. „Do poslední chvíle jsme pomýšleli na vyrovnání a bodový zisk. Na druhou stranu si Ústí vítězství zasloužilo. Hlavně v posledních dvou třetinách mělo výraznou převahu,“ ohlédl se kadaňský goalkeeper za středečním večerem.

Bývalý šéf litvínovského, chomutovského nebo plzeňského brankoviště si na nedostatek práce opravdu stěžovat nemohl. Ústečtí střelci ho řádně prověřili a díky efektním zákrokům si tak mohl vylepšit své osobní statistiky. Možná i proto ho rozzuřila třetí inkasovaná branka, po které Lvi odskočili na dvoubrankový rozdíl. Jarina se poté musel uklidnit obloučkem na hranici kruhů. „Měl jsem zakrytý výhled. Střelu jsem neviděl. To brankáře pokaždé namíchne. Hledal jsem si místečko k výhledu a potom puk kolem mě projel. Byl jsem pořádně naštvaný, než bych si to vyčítal,“ vysvětloval.

Kadaň dlouho neprostupnou obranou žila nadějí na úspěšný výsledek. Tři branky v závěru, které podtrhl v posledních sekundách utkání únikem v oslabení Roman Pšurný, však rozhodly, že na překvapení nedojde. „O ústeckých třetích třetinách jsme nevěděli. Na to se stejně nedá ohlížet. Soustředili jsme se na svůj výkon,“ vykládal.

Kadaň přerušila sedmizápasovou bodovou šňůru, kterou se vyhoupla na místa zaručující předkolo play-off. Na tom nic nezměnila ani předpokládaná porážka na ústeckém ledě. „Určitě na tom má velký podíl nový trenér Antonik. Tým pozvedl. Jestli mám za vzestupem někoho pochválit, bude to on. Kritizovat nikoho nechci. Tím nenarážím na bývalého kouče Gudase,“ pousmál se Jarina.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže