Ú s t í n/L. - Zlatopramen Aréna bude ve středu 20.1.2010 od 18:00 hodin hostit tým z nedaleké Kadaně. Ta dokázala v posledních sedmi zápasech bodovat a dokonce v šesti z nich vyšla vítězně v řádné hrací době. Za těchto sedm utkání si připsala celkem devatenáct bodů. Ústečtí Lvi se dozajista budou snažit přetrhnout jejich tažení vzhůru tabulkou, avšak nebudou to mít lehké. V brance hostů totiž bude proti nim stát nejlepší ligový brankář Kamil Jarina.
30-5-2-3 celková bilance 16-5-2-8
1. postavení v tabulce 7.
102 získané body 60
166:82 skóre 115:108
12:1 (Tábor) nejvyšší výhra 9:2 (Hradec Králové)
0:5 (Benátky) nejvyšší prohra 0:6 (Ústí n. L.)
1 utkání bez vstřelené branky 5
5 utkání se shut-outem 4
Jan Alinč, Pavel Janků; 35b (13+22) nejproduktivnější hráč Ladislav Boušek; 38b (15+23)
Pavel Janků; 20 nejlepší střelec Ladislav Boušek; 15
Milan Mikulík; 24 nejvíce asistencí Ladislav Boušek; 23
Zbyněk Sklenička; 85 nejtrestanější hráč Martin Ťupa; 50
Roman Němeček; 26 hodnocení +/- Jakub Bauer; 11
Zdeněk Orct 93,23%; Dušan Salfický 91,51% úspěšnost brankářů Kamil Jarina; 93,90%
Zdeněk Orct 1,95; Dušan Salfický 2,41 průměr inkas. branek Kamil Jarina; 2,37

Aktuální forma Kadaně

Po předvánoční prohře s Ústeckými Lvy 4:9 jim Ježíšek asi nadělil vysokou herní formu. Dokázali totiž v následujících sedmi zápasech šestkrát naplno bodovat a v posledním utkání s Olomoucí brali další jeden bod za prohru v prodloužení. Do tohoto utkání s Morou přestříleli v té době ještě „žijící“ Havířov 6:4, porazili Benátky 3:1, v Berouně díky šestačtyřiceti bezchybným zákrokům brankáře Kamila Jariny vyhráli 3:0, po zápase s Chrudimí také odcházeli vítězně 4:1, další tři body do tabulky si připsali po výhře 3:2 nad Havlíčkovým Brodem a v posledním utkání za tři body nasázeli Jihlavě půl tuctu gólů, 6:2. Za těchto šest výher si vysloužili osmnáct bodů a vyšplhali se tím do vyšších pater prvoligové tabulky. Jízdu vzhůru tabulkou jim přibrzdila v poledním zápase Kadaně právě Olomouc. Ta však nedokázala jízdu zastavit úplně. Hattrick olomouckého Richard Brenčíka totiž stačil jen k dělbě bodů, dva pro hosty z Olomouce a jeden pro domácí. Kadaň si tedy za tento výkon vysloužila sedmé místo a z obavy sestupu je rázem reálná šance pro play-off.

Opory Kadaně

Tahounem celého týmu je Ladislav Boušek, který osmatřiceti body za patnáct gólů a třiadvacet nahrávek nejen kraluje klubovým statistikám, ale drží se i na šesté pozici v bodování celé první ligy. S velkou mezerou deseti bodů se na druhém místě nachází David Balázs, jenž má na kontě devět branek a devatenáct asistencí. S vydatně menší mezerou dvou bodů je na třetí pozici Jiří Charousek. Ten si šestadvacet bodů připsal za deset gólů a šestnáct asistencí.

Martin Ťupa není jen nejtrestanější hráč týmu, ale i nejproduktivnější obránce. Dosáhl totiž pěti gólů a na dvanácti se podílel. O dva góly více dal z obránců Libor Hlubuček, jenž má ale méně asistencí. Přisouzeny mu jsou čtyři. Oba tito obránci mají shodně v hodnocení +/- plusových devět bodů. S osmi kanadskými body do první trojky produktivity obránců patří dvojice Vojtěch Kloz a Martin Szakal. Kloz se po gólu radoval dvakrát a jeho spoluhráč Szakal jedenkrát, ten však je naproti tomu lepší v počtu nahrávek.

Jasnou jedničkou mezi tyčemi je Kamil Jarina. Tento třiatřicetiletý brankář nakoukl i do extraligy v dresu Plzně a Karlových Varů. Zkušenosti má i se zahraničním hokejem. Jednadvacet zápasu odchytal ve slovenském Popradě. Jeho úspěšnost je úctyhodná. S úspěšností 93,90% je nejlepší prvoligový brankář. Záda mu kryje další brankář se zkušenostmi z extraligy Lukáš Hronek. V extralize chytal za Slavii, Litvínov a Jihlavu. V letošní sezoně odchytal deset utkání s úspěšností 91,37%. Trojkou v týmu je Erik Štěrba, který je zároveň nejmenší hráč v týmu. Je spíše znám v druhé lize. Tam odchytal většinou svých zápasu za Děčín, Klášterec nad Ohří a Roudnici nad Labem. První ligu okusil poprvé za Chomutov. Tento malý brankář s černou pletí odchytal za Kadaň dva zápasy a jeden z nich byl proti Ústeckým Lvům. V něm mu Lvi nasázeli devět branek a snížili tím jeho úspěšnost na 85,71%.

Vzájemné duely

První vzájemné měření sil bylo hned ve druhém kole a Kadaň dokázala favorita zápasu obrat o bod. V prodloužení rozhodl Jiří Zeman. Další duel opět lépe vyzněl pro Lvy. V té době předposlední Kadaň nedala totiž ani jeden gól a žlutomodří hráči celkem v pohodě vyhráli 6:0. Třetí a zatím poslední vzájemný zápas opět vyhráli Lvi. Zápas to ale byl náročný, jelikož hráči Slovanu museli třikrát dotahovat náskok Kadaně. To se povedlo a ve druhé třetině zlomili Lvi odpor soupeře čtyřmi góly. Nakonec zvítězili 9:4.

Sestavy z posledních zápasů

Sportovní klub Kadaň: Jarina - Ťupa, Rutta, Prošek, Brňák, Zmeškal, Hlubuček, Kloz, Szakal - Balász, Bauer, Bursík - Gombár, Charousek, Boušek - Fiala, Domin, Tsyganov - Ton, Freiberg, Mužík

HC Slovan Ústečtí Lvi: Orct - Němeček, Pojkar, Klobouček, Zeman, O. Kříž, Brož, Gýna - Janků, Pazourek, Sklenička - Šagát, Hanzl, Heřman - Pšurný M., Mikulík, Pšurný R. - Přeučil, Kloz

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže