Ú s t í n/L. - S jasnou vizí a požadavky vyrazí na lov hráčských posil generální manažer Robert Kysela. Vzhledem k faktu, že v současné době Slovan šlape jako švýcarské hodinky, může ústecký boss v klidu vybírat. Hraničním termínem je konec ledna.
Je tedy doplnění kádru na pořadu dne?

Zkusili bychom ho. Ale protože mužstvo i hráči samotní podávají dlouhodobě dobré výkony, tak by v úvahu připadal opravdu jen špičkový hráč na naše poměry. Nechtěli bychom kádr doplňovat jen o průměrné hráče, kteří by pak nepodali očekávaný výkon.

Budete hledat v extralize?

To se nedá říct. Myslím, že i v první lize jsou někteří hráči na vynikající úrovni. Jsou i v zahraničí. Prostě všude.

O který hráčský post se bude jednat?

Brankářské obsazení máme silné. Těch se to týkat nebude. Vzhledem ke zranění Vobořila bychom chtěli doplnit o nějakého beka. Ale současně disponujeme celkem nadějnými juniory. Ti také musejí dostávat příležitost. Záleží na specifikaci Vobořilova zranění. Uvidíme. Zatím jsme se na posile v nejbližších hodinách nedohodli.

Bude překážkou patnáctizápasová podmínka, kterou musí potencionální posila splnit, aby mohla nastoupit v baráži?

Pokud přijde na trvalé hostování, nemělo by to být problémem. Pokud by se jednalo o střídavé starty, tak se to asi nestihne. Zatím jsme ale nenašli ideálního adepta na posílení.

Nedávno brankář Orct vypomáhal Slavii. Bude spolupráce s pražským klubem pokračovat?

Ve středu jsem mluvil s trenérem a generálním manažerem Růžičkou a je možné, že Orct do Slavie na týden až čtrnáct dní půjde v rámci střídavého startu. A pokusí se Slavii pomoct ze současného útlumu. Nepředpokládám ovšem, že se tak stane už v nejbližším pátečním extraligovém kole.

Podle nejmenovaných zdrojů si dalšího brankáře Fialu pojistila Sparta. Je to pravda?

Radka Fialu měli do 29.prosince a v současné době je pouze u nás. Není na soupisce, protože má menší zdravotní problém. Do 29. prosince měl vyřízené hostování do Berouna se střídavým startem do Sparty.

Je ze strany ostatních klubů zájem o ústecké hokejisty?

Je. Ale z kádru uvolníme natrvalo do konce sezóny maximálně jednoho hráče. Jinak budeme spíše uvažovat o střídavých startech, abychom si je nechali jako pojistku. Vedou nás k tomu současné absence kvůli zraněním a nemocem. Naopak si můžeme vytáhnout Vrtka a Mizeru z Mostu.

Ve čtvrtek znovu nastoupil Mikulík v Karlových Varech v dresu Kladna, což někteří fanoušci těžce nesou vzhledem k faktu, že je středočeský klub možným soupeřem v baráži…

Z Kladna máme na střídavé starty Trončinského. Na oplátku uvolňujeme Mikulíka. Navíc není jisté, že Kladno se opravdu v baráži objeví.

Jak nesete megalomanské nakupování konkurenčního Chomutova?

Posiluje se špičkovými hráči. Na druhou stranu za to Chomutov utrácí obrovské peníze. Jsou to hráči, kteří mají roční smlouvy kolem 3 milionů a výše. To je v dnešní době velký přepych. Pro první ligu to je moc. Touto cestou jít nechceme.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže