Ú s t í n/L. - Předposlední „domácí“ přípravné utkání sehrají Ústečtí Lvi v pátek 20.8. proti Bruslařskému klubu Mladá Boleslav. Začíná se netradičně již v 15:30. Potom prověří Ústecké "poskytovatel azylu" Děčín a dále čekají tři přípravy na hřištích soupeřů. Také ostrý start soutěže bude pro Slovan znamenat v prvních třech kolech cesty na soupeřova kluziště. Ústečanům se tak Lvi předvedou poprvé v rekonstruované aréně téměř přesně za měsíc, 18.září.
Mladá Boleslav se řadí k prvoligovým klubům s výborným zázemím a vysokými ambicemi, proto nebyla s umístěním v minulé sezóně příliš spokojena. Bruslaři se celou sezónu pohybovali na hraně postupující osmičky do play-off, kam se nakonec protlačili z posledního místa a v prvním kole podlehli pozdějšímu našemu přemožiteli, Berounu 0:3 na zápasy.

Na Boleslav Lvi již v letošní přípravě narazili. Na jejím ledě dokázali zvítězit 3:1, když skórovali D. Tvrzník, Švík a Kočí. Jinak svěřenci bývalého internacionála Miloslava Hořavy podávají v přípravě dobré výkony. Prohráli již pouze jedinkrát (0:2 v Berouně). Dále si připsali cennou remízu s extraligovým Kladnem (2:2, hned na úvod přípravy). Ještě stačili rozstřílet švýcarský Chur (9:1) a překvapivě hladce si poradili s ex-extraligovými Českými Budějovicemi (5:0).

Tragicky zasáhla duše Boleslavských zpráva o úmrtí jejich mladého, teprve jednadvacetiletého, spoluhráče Pavla Hrubého. Hrubý úspěšně bojoval s rakovinou, ale osudnou se mu stala silnice blízko obce Doksy 11. srpna krátce před devátou hodinou.

Z nových posil se velmi dobře, v posledních dvou zápasech dokonce třemi úspěšnými trefami, uvedl útočník Kostourek. Dále Boleslavští před sezónou získali např. Davida Nedorosta, Mariana Moravu, Jiřího Kameše, Patrika Stejskala a Jiřího Drtinu.

Sestava z posledního duelu s Českými Budějovicemi: Šindelář (30. Kubeš) – Meňhart, Vyskočil, Toužimský, Derner, Holý, Pazdera – Metlička, Oliverius, M. Krupka – Kadlec, Stejskal, Kameš – L. Krupka, Král, Kostourek – Šebek, Skořepa, Weiss

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže