Ú s t í n/L. - Hned čtveřice hráčů mimo hru a blížící se konec přestupního období. Závěr prvního letošního měsíce může být z pohledu hráčských přesunů hektický. Šéf lví smečky Petr Rosol nevylučuje možnost, že transferovými vodami zamíchá i ústecký tým.

V pondělí konkurenční Chomutov představil přestupovou nálož, kterou by možná nevymysleli ani v pardubické Synthesii, když angažoval sparťanskou brankářskou jedničku Cháberu. „I my připravujeme přestupovou bombu,“ usmívá se mnohoznačně Rosol.

V současné době jsou totiž mimo hru Hovorka, Pajič, Mrázek a Vobořil. Brankáře Fialu si pojistila Sparta. „Budeme s tím muset něco udělat a někoho přivést,“ vysvětluje.

Konkrétnější není ani generální manažer Robert Kysela. „Máme zájem o dlouhodobější angažmá Trončinského. Ale vzhledem k tomu, že se Kladno pohybuje na hraně baráže, netuším, jestli to vyjde. K dalším posilám se zatím vyjadřovat nebudu. Všechno se také odvíjí od financí,“ říká.

Ústečtí se zatím nesou na vítězné vlně. Jejich spanilou jízdu první ligou nenarušilo ani sobotní severočeské derby. „To ale tolik neznamená. Při mém loňském působení v Litvínově jsme například třikrát v základní části porazili Karlovy Vary. A v play-off jsme s nimi vypadli po čtyřech zápasech. Na tohle moc nedám,“ reaguje ústecký lodivod Rosol.

Rosol nemá dobré vzpomínky na někdejší karlovarskou dvojici, která později dovedla Energetiky k titulu. „Tehdy se na našem vyřazení velkou měrou podíleli M.Procházka se Skladaným. Nyní působí v Chomutově. Jsme ale sehraní, máme vyvážený tým,“ kontruje.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže