Ú s t í n/L. - Na tenhle okamžik čekal ústecký obránce Andrej Novotný dlouhé dva roky. Než rozvlní ve žlutomodrém dresu soupeřovu síť. Povedlo se. Vítěznou trefou v duelu se Znojmem (4:3) čtyři minuty před koncem zápasu dokonal další z famózních ústeckých závěrů. Ústečtí Lvi před druhou letošní největší návštěvou navýšili svůj náskok před druhým Chomutovem na patnáct bodů.
Narozdíl od Znojma jste využili ve třetině dvojnásobnou přesilovku. Jak k tomu došlo?

S celou formací jsme měli nacvičený signál. Dostal jsem přihrávku na modrou. Potom už stačilo jen zakončit. Tím, že z toho padl gól, byla celá souhra dokonalá.

Byl to váš první gól v ústeckém dresu po dvou letech. Naposledy jste skóroval 30. prosince 2007 proti Karlovým Varům...

Ano. Něco jsem sice trefil už v přípravě, ale v mistráku to byla první branka. Je to tím, že poslední dvě sezóny se na mě lepila všelijaká zranění. Vloni na Kladně jsem ale třikrát skóroval.

To bude drahé…

Kolik bude stát zatím nevím. Rozhodne pokladník Milan Mikulík.

Znovu jste o zápase rozhodli závěrečným náporem ve třetí třetině…

Zatím to tak víceméně vychází. Lepší by samozřejmě bylo, abychom si vytvořili náskok už dříve a zápas v klidu dohráli. A nemuseli je otáčet.

Duely se Znojmem bývají letos vyrovnané. Všechny tři skončily rozdílem jedné branky. Je to náhoda?

Někdy to prostě tak je. Některý soupeř vám sedne více, některý ne. Už jsem to několikrát zažil. Pro příklad třeba v Pardubicích. Vyloženě jsme se trápili s Plzní. Ať byla čtrnáctá nebo druhá.

Po zranění jste už odehrál několik zápasů v řadě. Dostáváte se do optimální formy?

Když se týmu daří, lépe do týmu zapadnu a dostanu se do formy. Získám herní pohodu. Je pro mě důležité odehrát více zápasů a zasloužit si místo v základní sestavě. Pak je to na trenérovi, jak to posoudí.

V obranné dvojici nastupujete se Zbyňkem Skleničkou. Jak vaše spolupráce na ledě vypadá?

Výborně. Nemohu si to vynachválit. Své úlohy si vzadu perfektně plní. Dříve hrál levé bránicí křídlo, takže s tím má zkušenosti. Nemůžeme říct, že by to nebyl typický obránce. Navíc tím, že je jinak útočník má šikovné ruce a nemá problém s rozehrávkou.

Po dalším zaváhání Chomutova vedete první ligu o patnáct bodů. Překvapuje vás to?

Abych řekl pravdu, vůbec to nevnímám. Tabulku nesleduji. Důležité je dobře se připravit na play-off. Ani nevím, jaké jsou výsledky ostatních klubů. Nezajímá mě to. Snažím se odvést maximum a myslím, že ostatní kluci do toho také dávají všechno.

Náskok na Chomutov je ale opravdu velký…

Nic to s námi nedělá. Příště jedeme do Vrchlabí. Budeme hrát naplno, očekává se od nás vítězství. Tím se dostáváme k další věci. Každý soupeř se na nás chce vytáhnout. Všichni od nás očekávají dobré výsledky, vítězství. Někdy to ale není tak jednoduché. Nejde po celou sezónu si udržet výbornou formu.

Poslední zápasy se nesly v duchu ústeckých kanonád. Musel to pro vás být příjemný návrat do sestavy…

Přesně tak. Bylo to pro mě takhle lepší. Mančaft funguje perfektně. Kluci mi tím pomohli v návratu pomohli. Budu se jim muset odvděčit.

Část minulé sezóny jste kvůli zranění vynechal, letos znovu. Co vám bylo?

Odehrál jsem kvůli tomu pouze deset zápasů. V posledním přípravném utkání s Kadaní jsem si zlomil ruku a stál tři měsíce. V listopadu jsem naskočil na tři zápasy. Ale obnovilo se mi to. Dostával jsem injekce a na dva týdny jsem měl další pauzu.

Jaké bylo čekání na návrat?

Ani mi nemluvte. Poslední dva roky jsem měl vůbec divné. Většinu minulé sezóny jsem vynechal kvůli zraněnému kolenu. Letos to byla zlomená ruka. Nechci říkat, že jsem si na to už zvykl, ale byl jsem trpělivý. Připravoval jsem se, trénoval a soustředil se na první zápas, do kterého jsem naskočil. Věřím, že se mi už zranění vyhnou.

Neplánoval jste se rozehrát v jiném klubu?

Nebylo to v plánu. Chtěl jsem zůstat v týmu s kolektivem.

Nakonec to pro vás může být výhoda. Zatímco na některé hráče může ve dlouhé sezóně padnout únava, vy nabíráte nový dech…

To je pravda. Kluci odehráli dost zápasů, mohou být třeba unavení. Ale nevnímám to tak.

Vedete první ligu, máte nějaké další ambice?

Chceme první místo udržet. Všichni víme, že play-off bývá nevyzpytatelné. Zažil jsem už kupu výher i proher. Nechci předbíhat.

Jste silnější než vloni?

Před sezónou jsme se bavili, že chceme hrát do třetího místa. A bojovat o vrch tabulky. Nedá se to takhle říct.

S čím jedete v rámci dalšího kola do Vrchlabí?

Naposledy jsme tam prohráli. Víme, že Vrchlabí je doma silné. Výborně bruslí a jsou silní na puku. Chceme urvat nějaké body.

Věříte, že nastoupí Jan Čaloun?

Nemluvil jsem s ním. Netuším, jestli bude hrát.

Jak jste strávil Vánoce?

Měli jsme pár dní volno. Zůstal jsem v Ústí s rodinou. S manželkou a dvěma dětmi. Dorazili za námi i rodiče. Nemělo pro mě cenu se vracet na Slovensko do Martina.

Takže už jste naturalizovaný Ústečan…

Dá se tak říct. Od srpna jsem doma nebyl.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže