Ú s t í n/L. - Sestřelili Tábor, zničili Kadaň. Dvojčata Pšurní jsou v současné době k nezastavení. Dohromady v posledních dvou duelech nasbírali čtrnáct kanadských bodů. Jestli budou řádit i tentokrát, se dozvíme v pondělí 28. prosince v 18:00. Do Ústí nad Labem v rámci posledního letošního domácího utkání dorazí Orel Znojemský. Pokoří Lvi kořist i z jihu Moravy?
25-4-1-3 celková bilance 14-2-4-13
1. postavení v tabulce 8.
84 získané body 50
132:61 skóre 95:97
12:1 (Tábor) nejvyšší výhra 5:0 (Beroun)
0:5 (Benátky) nejvyšší prohra 2:8 (Chomutov)
1 utkání bez vstřelené branky 0
5 utkání se shut-outem 3
Jan Alinč; 30b (10+20) nejproduktivnější hráč Tomáš Hradecký; 23b (12+11)
Pavel Janků; 16 nejlepší střelec Tomáš Hradecký 12
Jan Alinč; 20 nejvíce asistencí Miroslav Barus; 13
Zbyněk Sklenička; 75 nejtrestanější hráč Marian Morava; 62
93,95% úspěšnost brankářů 91,72%
1,73 průměr inkas. branek 2,84

Forma obou celků

Ústecký Slovan a jeho soupeři zažili vskutku vypráskaný prosinec. Lvi si při častých zakolísáních zraněními zdecimovaného Chomutova upevnili pozici neohroženého vládce první ligy. Vždyť považte. Naposledy se takhle valily druhou nejvyšší soutěží České Budějovice v sezóně 2004-2005.

Ústečtí Lvi načasovali střeleckou formu na přelom roku. Poslední herní týden se celá první liga nestačila divit. Slovan zasypal Havlíčkův Brod sedmi brankami, nováčka soutěže z Tábora v exhibičním duchu rekordní „dvanáctkou“ a v pondělí v rámci regionálního derby uštědřil Kadani devět gólů.

Slovan hraje právě s Kadaní patrně nejraději. V předchozím vzájemném duelu ji skolil půltuctem gólů. Tentokrát to na tak jednoznačnou záležitost nevypadalo. Žlutomodří totiž po úvodní třetině prohrávali. Pak se ke slovu dostali bratři Pšurní. Michal zaznamenal hattrick, Roman přidal dvě branky. Zbylé dvě třetiny vedoucí tým soutěže vyhrál rozdílem třídy 7:1 a další kanonáda byla na světe.

Jestli má na znojemské Orly ústecká hokejová aréna zvláštní vliv, nevíme, ale fakta mluví jasnou a zajímavou řečí. Jihomoravané na konci listopadu jako první a dosud jediní dobyli žlutomodrý led. Brankář Horčička podal možná životní výkon a loňský extraligový účastník přidal dva body do boje ve špici tabulky. Tým však cenný skalp lídra soutěže nepovzbudil, naopak. Znojmo poté padlo v pěti následujících duelech, v Chomutově schytalo ostudný debakl 2:8. A v tabulce kleslo až na desáté místo. Letošní výkony staronového účastníka první ligy jsou však vcelku nevyrovnané a z herního útlumu se tým kouče Neliby dostal dalšími čtyřmi výhrami. V průběžném zúčtování zatím drží osmou pozici.

Před vánoční pauzou Orli na domácím ledě zdolali Olomouc 3:2. Moravský souboj se nesl ve vyrovnaném stylu. Na úvodní gól Baruse okamžitě odpověděl Davídek. V polovině duelu vrátil domácím vedení Meidl. Mora znovu poté srovnala, avšak po bleskovém kontru Kubici zůstali všechny body v Hostan Aréně.

Opory Znojma

Doby Jiřího Dopity nebo obávané dvojice Marek Uram – Peter Pucher jsou definitivně pryč. Orli vkročili po deseti letech do první ligy se skromnějším kádrem a ambicemi. Klubovou produktivitu vede Tomáš Hradecký (12+11). V závěsu za ním je hokejem ostřílený bývalý hráč Slovanu Miroslav Barus (8+13), který na jih Moravy přestoupil během sezóny ze Šumperka. Produktivní stále zůstává velké jméno znojemského hokeje Karel Plášek. Svou roli sehrává v týmu i Petr Hořava, jenž ještě nedávno hájil ústecké barvy.

Jasnou brankářskou jedničkou je po celou sezónu rodák ze severu Luboš Horčička. Na pár minut dostal šanci Jaroslav Kameš a lehce přes dvacet minut strávených na ledě se přehoupl Ondřej Kacetl.

Vzájemné zápasy

Slovan se letos se Znojmem utkal ve dvou případech. V říjnu v Hostan Aréně bral těsné vítězství 2:1. Na konci listopadu v dalším měření sil Lvi na domácím ledě neuspěli. Žlutomodrým nevyšel úvod střetnutí. V šesté minutě prohrávali už o dvě branky. Famózním závěrem sice ztrátu dotáhli,v prodloužení ale byli štastnější hostující Orli.

Ústecký tým v novodobé historii sehrál se Znojmem pouhých šest zápasů. Ve druhé ani první lize se v minulosti oba celky nesetkali. Jedinou konfrontací byla extraligová sezóna 2007-2008. Slovan má tedy s Orly v historickém měřítku zápornou bilanci dvou výher a čtyř porážek. V extralize ze čtyřech případů vyhrál pouze jednou. Letos je bilance vyrovnaná.

Sestavy z posledních zápasů

Ústí n.L.: Salfický - Němeček, Pojkar, Klobouček, Zeman, Kříž, Vobořil, Novotný, Sklenička - Janků, Alinč, Pazourek - Hovorka, Pajič, Dragoun - Šagát, Hanzl, Heřman - Pšurný R., Mikulík, Pšurný M.

Orli Znojmo: Horčička - Hořava, Morava, Štach, Štrach, Kolafa, Lattner, Pláněk - Havlík, Barus, Vyletelka, Beroun, Hradecký, Sedlák, Staněk A., Meidl, Jarůšek, Kubica

Další menu 34.kola

HC Dukla Jihlava - SK Horácká Slavia Třebíč
Havířov Panthers - SK Kadaň
Benátky nad Jizerou - Hockey Club Tábor
Chrudim - KLH Chomutov
Rebel Havlíčkův Brod - VCES Hradec Králové
Olomouc - HC Vrchlabí
Berounští Medvědi - Salith Šumperk

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže