Ú s t í n/L. - Ústečtí Lvi si zahráli na Ježíška i v Kadani, kam zavítali v rámci 33. kola. A že byli hodně štědří – kadaňským hokejistům nadělili hned devět gólů a připsali si tak na své konto další tříbodové vítězství. Hattrickem se v tomto zápase blýskl Michal Pšurný. „Vůbec mě nenapadlo, že dám ten druhý gól, natož ještě hattrick,“ smál se po zápase.

Michale, Kadaň až do 31. minuty vedla 3:2. Čekali jste, že soupeř půjde do zápasu s takovým nasazením?
Já si myslím, že každé mužstvo jde do zápasu s nasazením. Obzvlášť, když k nim přijede první mužstvo v tabulce, tak se určitě chtějí vytáhnout. Oni uhráli celkem dobré výsledky proti Chomutovu. To jejich vedení bylo způsobeno i tím, že jsme si v kabině řekli, že budeme hrát bez faulů, ale to se nám nepovedlo, protože jsme za první třetinu měli čtyři vyloučené.

Co se odehrávalo v kabině po té 1. třetině? Vyčetl vám trenér něco?
Říkal nám, že musíme zlepšit hru dozadu, že dopředu to nebylo úplně tak nejhorší, ale ta obranná hra trošku vázla. A že se máme vyvarovat zbytečných faulů.

Ve 2. třetině jste vstřelili čtyři branky. Bylo to tím, že soupeř polevil? Nebo vy jste přidali na výkonu?
Tak já si nemyslím, že by Kadaň polevila. My jsme si je tam párkrát dobře rozebrali a tím to bylo.

V 57. minutě se vám povedlo vstřelit druhý gól. Napadlo vás v tu chvíli, že byste třeba mohl dát ještě hattrick?
Ne, vůbec. Mě ani nenapadlo, že dám ten druhý gól, natož ještě hattrick (smích).

Vzpomenete si, kdy jste vstřelil naposledy hattrick?
Jooo, tak to možná bylo v minulém životě (smích).

Vy hrajete v jedné lajně s bráchou Romanem a Milanem Mikulíkem. Vaše spolupráce evidentně funguje. Jak se vám s nima hraje?
Tak to není potřeba rozebírat. S bráchou hraju odmalička a Milan se tam k nám přidal a myslím si, že to šlape a doufám, že to takhle bude pokračovat dál.

Za poslední dva zápasy jste vstřelili dohromady 21 branek. Zažil jste někdy zápas, ve kterém by padalo tolik gólů?
Kdysi jsme porazili Rožnov 28:0, ale oni měli nekrytý stadion a sotva bruslili, takže jsem takový zápas zažil. Ale bylo to tak v šesté třídě.

A co říkáte na podporu fanoušků? Do Kadaně jich dorazilo celkem dost…
Tak toho si vážíme. A jsme za to rádi.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže